KRISTIANSAND: — Jeg føler egentlig ikke jeg er soloartist siden jeg har så bra band med meg, sier Jarle Bernhoft når han møter oss i Bendiksbukta.

Les alt om Quart her: http://www.fvn.no/festivaler/quart/

Bernhoft har spilt på Quart hele fire ganger før, blant annet med rockegruppen Span. I dag stod han for første gang på egne ben på Beach Quart.

Vokalisten, låtskriveren og komponisten er kjent for sin store stemme, scenesjarm og multiinstrumentale liveopptredener. I fjor kom hans første soloplate «Ceramik City Chronicles», som er et soulbasert konseptalbum med Oslo som tema.

- Hvorfor Oslo?

— I Oslo kan du nesten gå fra verdensdel til verdensdel, hvor kulturen, språket og maten er helt forskjellig fra hverandre. Det er på en måte et forsøk på integrering som ikke har fungert, som jeg synes er positivt og spennende. Oslo har også lys og mørke, glede og tristhet på samme tid. I norsk sammenheng er Oslo ganske unik på det området, sier Bernhoft.

KONSERT: Jarle Bernhoft på scenen i Bendiksbukta. Foto: Kristin Ellefsen. Foto: Kristin Ellefsen

Han forteller at han har startet arbeidet med en ny plate. Han vil ikke si for mye, men han røper at også den platen vil være inspirert av den afroamerikanske stilen.

— Hvilke forventninger har du til årets Quart-opptreden?

— Jeg vet faktisk ikke hva jeg forventer meg. Jeg håper det blir bra, og at det kommer mange folk. Bandet mitt er skikkelig bra, så folk bør kjenne sin besøkelsestid og møte opp på beachen, svarer han og smiler.

— Hva betyr festivaler for salgstall og promotering?

— I forhold til siste plate tror jeg ikke det betyr så mye, men man vet jo aldri. Jeg gjør det ikke for å selge flere plater, men fordi jeg elsker å spille. Samtidig får en jo spille for folk som kanskje ikke har hørt om oss før, svarer vokalisten.