Sony Pictures oppfølger til «Da Vinci-koden» med Tom Hanks i hovedrollen, ble kinolansert i helgen. Den dro inn 48 millioner dollar, og gikk så godt i USA og Canada at den ble tidenes andre beste kinoåpning for en oppfølger, bare slått av «Indian Jones og krystallhodeskallens rike».

Over 100 mill

Inkludert internasjonalle kinotall har «Engler & Demoner» solgt for 104,3 millioner dollar, mens «Indiana Jones og krystallhodeskallens rike» solgte for 40 millioner dollar mer, altså 146 millioner dollar.

«Da Vinci-koden» dro til sammenligning ifølge Farojournalen inn 77,1 millioner dollar i åpningshelgen, og etter endt kinovisning hadde den spilt inn hele 975,5 millioner dollar verden over.

«Engler & Demoner» er basert på romanen av samme navn, skrevet av den amerikanske forfatteren Dan Brown. Den er faktisk den første boken hvor Robert Langdon dukker opp for å løse religiøstkulturelle gåter. I Norge ble denne romanen gitt ut etter det som egentlig er oppfølgeren, «Da Vinci-koden» som også omhandler Robert Langdon.

Best i Tyskland

«Engler & Demoner» har norsk kinopremiere onsdag 20. mai. Den har allerede hatt premiere i de andre europeiske landene. Foreløpig har den gått best i Tyskland, med Italia og Storbritannia på andre— og tredjeplass.

Smakebit

Her er Filmwebs omtale av filmen:

«Robert Langdon (Tom Hanks), hovedperson i Da Vinci-koden og professor i religiøs symbolikk ved Harvard, blir tilkalt til et sveitsisk forskningssenter for å analysere et kryptisk symbol brent inn i brystet på en myrdet fysiker. Det han oppdager, er utenkelig: En dødelig vendetta mot den katolske kirken fra et århundregammelt hemmelig selskap - Illuminati.

Vatikanet trues av en kraftig tidsinnstilt bombe. I et desperat forsøk på å stanse eksplosjonen, allierer Langdon seg med den vakre og mystiske forskeren Vittoria Vetra (Ayelet Zurer). Sammen kaster de seg ut i en dramatisk jakt gjennom forseglede gravkamre, farlige katakomber, øde katedraler og det mest hemmelighetsfulle hvelv på jord - det glemte gjemmestedet til Illuminati.»

Her kan du se filmtraileren til «Engler & Demoner»: