Til seremonien har Kristiansand Symfoniorkester bestilt et nytt musikkverk av komponist Gisle Kverndokk , og Agder Teater har bestilt tekst av forfatteren Rune Belsvik .

– stor begivenhet.

– Dette er en stor begivenhet som markerer innledningen til et nytt kapittel for Kilden, og vi er veldig glade for at kronprinsessen har takket ja, sier styreleder Stein Hannevik.

Som Fædrelandsvennen har skrevet tidligere, ble Mette-Marit invitert i mai, og i invitasjonen ble det gjort klart at dato for grunnsteinsnedleggelsen kunne tilpasses hennes timeplan.

Sammen med kronprins Håkon skal hun åpne solcellefabrikken til Elkem Solar den 21. august, og dermed ligger det an til noen riktig kongelige dager i Kristiansand.

Kilden har foreløpig bare fått muntlig bekreftelse fra Slottet, og venter skriftlig svar en av dagene. Samtidig arbeider Kildens administrasjon, KSO, Agder Teater og Opera Sør med en kjøreplan som må godkjennes både av fylkesmannen og Slottet før den offentliggjøres.

spesialkomponert.

På den kjøreplanen står et spesialkomponert verk av Gisle Kverndokk, mannen som har skrevet «Jorden rundt på 80 dager» som skulle urfremføres som første forestilling ved Operaen i Bjørvika i fjor.

På grunn av byggekrøll ved operaen, er urpremièren utsatt til mai neste år, men i august får vi altså høre et nytt Kverndokk-verk på Silokaia.

Og her i Kristiansand er Rune Belsvik satt i arbeid med å skrive en tekst som passer til den store begivenheten.