KRISTIANSAND: – Jeg har blitt sittende fast i noe som heter tidsklemma, sier Dan Korneli. Evan Selevens eks-trommis har fått barn, startet firma, og begynt å pusse opp hus sammen med samboeren sin. Han har ikke tid til å prøve å bli popstjerne lenger.

– Jeg håper jo virkelig at de klarer det altså, men for vennskapets del var det best at jeg slutta. Det er trist, de er jo en fet gjeng, sier han stille.

– Var det ikke han som gikk fra øving, så var det jeg som måtte gå. Det var ikke gøy lenger, og en begynner jo fordi det er moro. Men vi må holde på vennskapet, jeg er jo fadder for sønnen hans og alt, sier Nils Olav Drivdal.

Siden de var 16 år har de to brukt utallige timer på slitte øvingsrom, og spilt sammen i blant annet Buzz Aldrin Band, Novac og Cpt Happenin. Nå tar Jennifer Rubins-trommeslager Øyvind Mathiassen over stikkene i Evan Seleven. Det er faktisk ikke første gang Øyvind tar over for Dan. I 2001 kom Øyvind inn som superreserve i Buzz Aldrin Band, fordi Dan dro til Stavanger for å åpne restaurant.

– Jeg bryr meg ikke så mye om hvem som tar over, egentlig. Det blir jo aldri det samme, sukker Korneli. Han blir ikke å se på Charlies i kveld.

– Jeg har jo hørt den musikken hundre ganger, jeg har jo spilt i det bandet! Nei, de får lage noen nye låter først, sier han.

TO ELEFANTER.

Nils Olav Drivdal vil ikke uten videre være med på at det er trist at Korneli gir seg.

– Vi har like mange låter på settet nå. Eneste forskjell er at vi får øvd mer, og jobba mer med ting, hevder han. Debutplata er sendt til miksing, men når den kommer vites ikke.

– Dan og jeg er som to elefanter i øvingslokalet. Det er ikke så kult for de to-tre andre når vi nesten begynner å sloss, forklarer han.

– Dan er jo en veldig kreativ sjel, og en av bestevennene mine. Vi har spilt sammen i 10-12 år, men det har faktisk Øyvind, Daniel (Woodhill) og jeg også, sier Nils. Han synes kameraten har tatt en voksen beslutning. – Det er jo superryddig av Dan å gjøre det på denne måten. Komme til en konklusjon om at det blir for mye, og ta konsekvensene av det, sier Nils diplomatisk.

Nils vil vite om Dan kommer på fredag. Dan vrir seg og ser bort.

– Sist jeg satte låta på spilleren, følte jeg meg voldtatt, og måtte gå i dusjen, men samme hvor varmt det ble så var det bare kaldt, sier han.

– Da vet du hvordan jeg har det, Dan, svarer Nils «Evan Seleven» Drivdal.