Fædrelandsvennen skrev like etter nyttår at styret i Agder Teater hadde bestemt at åremålet til Alex Scherpf ikke skulle forlenges, og at stillingen skal lyses ut på nytt. Det innebærer at Scherpf ikke får være teatersjef når Kilden åpnes.

Scherpf selv ønsket å fortsette, men styreleder Kirsten Lindeberg har blant annet argumentert med at en undersøkelse blant de ansatte på teateret , ikke ønsket at han burde fortsette.

Det er opprettet en egen gruppe på Facebook til støtte for Scherpf, og flere lokale kulturpersonligheter har gått på barrikadene for teatersjefen.

I Fædrelandsvennens papiravis i dag, går altså fem av landsdelens mest profilerte skuespillere ut med et støtteinnlegg for teatersjefen. Disse er Lars Funderud Johannessen, Marius Lien, Janne Formoe, Henrik Rafaelsen og Ole Johan Skjelbred-Knudsen. Alle sammen med fortid i Agder Teater og nasjonal suksess på scener, i filmer og på tv.

De skriver blant annet :

Vi ble derfor veldig overrasket da vi for noen dager siden fikk vite at Alex nå må snu i døra og forlate jobben som han så vidt har fått begynt på; å skape et levende teatermiljø i Kristiansand.

De peker på at han har økt aktivitetesnivået på teateret, og forbedret økonomien. Videre mener de styrets avgjørelse virker noe forhastet og lite velvoverveid.

Kulturredaktør Terje Eriksen i Fædrelandsvennen skriver en helsides kommentar i dag, hvor han mener en viktig årsak til styrets beslutning er at Scherpf ikke skal skjøtte sine administrative oppgaver godt nok.

Han skjøtter ikke sine administrative oppgaver på en god nok måte og er for lite opptatt av planlegging på lang sikt. Derfor tar ikke styret sjansen på å ta ham med seg til prestisjeprosjektet Kilden. Mye tyder også på at den gamle opprøreren mangler den store entusiasmen for milliardprosjektet på Silokaia , skriver Eriksen.