Britiske tabloider kan bringe de første bildene av Winehouse i sin nye prakt, med det korte, nyblekede håret delvis skjult av et skjerf som ifølge både The Sun og Daily Mail gjør henne bemerkelsesverdig lik vaskekona i såpeserien «Coronation Street».Onsdag røpet vennene hennes at det er frisørkompisen Alex Foden, som bor i samme leiegård som henne i London, som står bak blonderingen av Amy.

— Hun sa hun bare følte for å gjøre dette. Hun hadde tenkt å ha en blond høysåte, men bestemte seg for en kortere frisyre, sier vennene til The Sun, mens en talsmann for Winehouse erklærer: - Hun ønsket et nytt utseende for det nye året.

Den mørke, ekstremt høye 60-tallsfrisyren har sammen med hennes noe særpregede øyensminke vært helt sentral for imaget til Amy Winehouse, i tillegg til den hardtlevende livsstilen - og jazzdivastemmen.

Amy Winehouse kan trenge en oppfriskning utseendemessig, siden hun kom på en lite flatterende andre plass på listen over fjorårets verst kledde kvinner. Listen, som ble offentliggjort i Los Angeles denne uken, har landsmannen Victoria Beckham på topp.

Mannen bak listen, den beryktede herr Blackwell, grunngir årsaken til Amys plassering slik: «Eksploderende høysåte oppe, billige polkadotprikker nede, hun er delvis en horribel 50-talls-servitrise». (©NTB)