KRISTIANSAND/GRIMSTAD: – Å ha to kvinnelige headlinere er gøy også er det fint at de er så forskjellige. Maria Mena har visstnok ikke spilt konsert i Norge siden 2009 så det er stas at hun kommer til Kultopia, sier festivalsjef Christine Helland.

Årets studentfestival arrangeres fra 24. mars til 2. april i Kristiansand og Grimstad. I år satser festivalen som arrangeres annenhver vinter bredere enn tidligere år. Mens det før var musikal, blir det i år studentrevy for første gang. Revyen heter «Å æddemeddæ, Markens?» og har ikke overraskende Kristiansand som tema.

– Jeg er sikker på at det blir veldig moro og skuespillerne jobber kjempehardt. I tillegg til flinke skuespillere, blir det eget band med blåserekke på revyen, sier Helland.

KOMMER: Maria Mena har konsert 26.mars på Kick. Hun er aktuell med sitt femte album i vår og har til sammen solgt 700.000 album, hvorav cirka halvparten i Norge. Foto: Scanpix

MIDT I SMØRØYET

Revyen har premiere 24. mars og både den, konsertene med Maria Mena og Ida Maria arrangeres på Kick. Selv om Kick blir åsted for de store arrangementene vil det være Pir 6 som blir møtestedet. En del arrangementer vil også være på Østsia for eksempel stand up-showet med Åsleik Engmark. Festivalsjef Helland og bookingsjef Julie Falkevik Tungevåg tror det blir bra å ha de største arrangementene på Kick.

– Stedet ligger midt i smørøyet og vi håper det kan bidra til at det kommer flere som ikke er studenter. Kultopia er ikke bare for studenter og alle er velkomne til Pir 6 og Østsia også, presiserer Julie Falkevik Tungevåg. På Pir 6 vil det også arrangeres «midtnattskonserter» med lokale artister. Konsertene starter i ti-elleve tiden om kvelden.

– Målet med Pir 6 er at det alltid skal skje noe der i Kultopia-uka. Hvis folk ikke vet hva de skal finne på en kveld, kan de komme dit, sier Falkevik Tungevåg som er veldig fornøyd med å ha Ida Maria og Maria Mena som hovednavn på studentfestivalen.

ALBUMAKTUELL MENA

Ida Maria ga ut andrealbumet «Katla» i november i fjor og er med dette nominert til spellemann i klassen beste kvinnelige artist. Maria Mena frekventerte før jul radioene våre hyppig med julelåten «I wanna go home for christmas» fra Bent Hamers film «Hjem til jul». Mena gir ut sitt femte album til våren. I tilegg til Ida Maria og Maria Mena blir det konserter med Tenderleaves (kun Grimstad), Marius Sol og Kakkmaddafakka i tillegg til flere, lokale og talentfulle artister. Bergenserne i Kakkmaddafakka er kjent for å være et fantastisk live-band og ble for noen år tilbake nominert til beste norske artist under MTV Europe Music Awards.

ABBA-KVELD

I tillegg til konserter, stand up med Åsleik Engmark som for øvrig vant fjorårets «Skal vi danse» på TV2 og revy, arrangeres det blant annet idrettsdag på Spicheren, fotokonkurranse, studentgudstjeneste på Pir 6, filmkveld og Abba-kveld.

– Aldri før har så mange ulike studentorganisasjoner vært engasjert i Kultopia. Målet er på sikt å bli like bra som UKA i Trondheim, men mens den har blitt arrangert 40 ganger, har vi bare vært fire, så det er en vei å gå, sier festivalsjef Christine Helland.

TRAVLE DAMER: Festivalsjef for Kultopia Christine Helland (t.h.) og bookingsjef Julie Falkevik Tungevåg har mer enn nok å gjøre om dagen. - Å arrangere festival er kjempegøy, men også slitsomt. Nå håper vi at folk benytter seg av det tilbudet vi har laget, sier de to travle jentene. FOTO: REIDAR KOLLSTAD Foto: Reidar Kollstad