KRISTIANSAND: Gaven vil bli overrakt på en jubileumsforestilling 9. juni, hvor bedriften skal feire 100 års jubileum, opplyser kvalitetssjef Harald Eik. Xtrata, tidligere Falconbridge, har tradisjon for å gi større gaver til byen ved jubileer.

Blant annet ga Falconbridge en større sum i forbindelse med Kristiansands 350-års jubileum i 1991, og deler av av den ble brukt til å engasjere kunstneren Kjell Nupen til utforming og levering av fonteneskulpturene i Otterdalsparken, senere på folkemunne kalt Nupenparken.

— Vi var også i sin tid involvert i bidrag da teateret ble bygget. Nå flytter jo teatervirksomheten til Kilden, og da er dette en naturlig ting å gjøre for oss. Vi ser at det går tregt med de 50 millionene som er beregnet i sponsormidler, så vi håper med dette å kunne bidra til at Kilden kan fremstå så optimalt som mulig, sier administrerende direktør i Xtrata, Øivind Stenstad.

— Vi er fantastisk glade for dette, sier Kildens styreleder, Stein A. Hannevik.

- Hva skal denne summen brukes til?

— La meg presisere at hovedfinansieringen av prosjektet er på plass. Nå ser vi på det som heter utsettelsesopsjoner, det vil si blant annet utrustning på lys og lyd. Her får vi så finavklare med Xtrata om det er noe de spesielt ønsker å dedikere gaven til.