NERVØS: Regissør Knut André Pedersen ventet nervøst på at publikum skulle ta plass i salen før visningen på Aladdin Rød. Foto: Torstein Øen
FESTIVAL: Festivalleder Danckert Monrad-Krohn og regissør Knut André Pedersen i samtale etter at filmen "Benjamin's Kube" hadde blitt vist på Aladdin Rød. Foto: Torstein Øen

KRISTIANSAND: - Jeg er fornøyd med responsen. Filmen har jo et alvorlig tema, men de lo på de riktige stedene, sier Pedersen til Fædrelandsvennen etter at hans første profesjonelle film, "Benjamin's Kube", ble vist for skoleelever ved Tangen videregående på Aladdin Rød.

— Det er jo hovedmålgruppa til filmen, ungdom som er i samme alder som hovedpersonen, legger regissøren til.

Frustrert ungdom

"Benjamin's Kube" handler om en frustrert ungdom som kommer fra en splittet hjem og prøver å finne ut av tilværelsen.

— Jeg håper det er et tema folk kan relatere seg til, og det gjelder ikke bare ungdom, men også foreldre. Filmen skal ikke være en pekefinger, men er et forsøk på å gå inn i temaet gjennom en ungdom som tenker mye og føler mye, sier Pedersen.

Innspilt i Kristiansand

Filmen er spilt inn på forskjellige steder i Kristiansand, og blant skuespillerne finner vi Robin Daniel, Kari Kleiv, Mari Aas Fjelldal og Per-Jonas Lie. I tillegg er de fleste i staben folk fra Sørlandet.

— Teknisk er alt satt litt på spissen i filmen, både lydmessig og bildemessig. Jeg er veldig fornøyd med Adrian Dar som har vært fotograf. Vi har vært enige i bruken av sterke visuelle nærbilder, og mye bevegelig kamera. Vi ønsket å få publikum å våkne opp, og fange oppmerksomheten deres med en gang. Så har vi prøvd å holde tempoet helt ut, forteller han.

(artikkelen fortsetter under bildet)

HOVEDROLLE: Robin Daniel, kjent fra "Yohan", spiller Benjamin, mens Mari Aas Fjelldal spiller Benjamins venninne Mia. Foto: LONGSHOT FILM

Filmen har offisiell premiere i morgen ettermiddag kveld på Aladdin Blå, Kristiansand kinos nest største sal med plass til 185 mennesker. Mange av dem som har vært med, både foran og bak kamera, vil være tilstede.

Håper å delta på flere festivaler

— Det er veldig gøy å ha premiere her på Barnefilmfestivalen, så det må jeg takke dem for. Men jeg har jo et håp om den kan være med på flere festivaler, sier den unge regissøren.

Filmen varer i en halvtime, og Pedersen håper den kan være aktuell for bruk i skolesammenheng.

— Jeg fikk positiv respons fra en lærer ved Tangen som så filmen her, så jeg har et håp om at den kan bli likt av skoleverket. Jeg tror ungdom kan forholde seg til budskapet, og den passer jo fint i en skoletime. Jeg kommer nok til å ta kontakt med skolene, sier han.

KONFIRMASJON: Her forlater Benjamin (Robin Daniel) sin egen konfirmasjonsfest. Helt nede til venstre ser vi moren Henriette (Kari Kleiv), mens ved bordet til høyre ser vi onkel Ulrik (Alex Scherpf), onkel Ruben (Jan Ø. Fjeldal) og hans kjæreste Thea (Ulrikke Benestad). Scenen er spilt inn på Hotel Norge. Foto: LONGSHOT FILM