«Gravity»-hitmakeren, som ryktene vil ha det til ble dumpet av skuespilleren Jennifer Aniston fordi han er for opptatt at nettsamfunnet, innrømmer at det å samarbeide med andre brukere på nettstedet kan være like givende som å gå ut med en kjæreste.Han forklarer bakgrunnen for sin nye sang «Half of My Heart» på følgende vis: “ Det handler om spørsmål som å dele sine drømmer med noen andre, eller vil jeg bare tilfredsstille meg selv med den bærbare datamaskinen min og min Twitter-konto? Det er et erstatning for et forhold.

– Jeg vet at jeg kan sende en blogg akkurat nå fra min iPhone og at den kommer ut på internett til folk som leser det og svarer på det. Er ikke det en syntetisk versjon av å spise middag med noen? Hvor ydmykende må det ikke være å prøve og finne et møtepunkt med mannen som hele tiden tilfredsstiller seg selv på alle måter? Hvor kan du finne et treffpunkt der?

Sangeren, som tidligere har vært sammen med blant annet Cameron Diaz og Jessica Simpson, tror romantiske forhold er vanskelige fordi det må settes av tid til dem og de kan ikke utsettes til en mer passende anledning.

– Forhold mellom mennesker er ikke bokmerker. Du går ikke hen og følger med på alle punkter: «Hvordan var dagen din, kjære? Du sier ikke: »Vet du hva, jeg skal legge ut denne samtalen med kvinnen jeg elsker på min iPod og høre på den på undergrunnen”. Du må være til stede, i denne syntetiske, høre-på-senere typen av en verden, sier han til avisa The Times. (©NTB)