KRISTIANSAND: – Rolf Gupta har betydd og betyr mye for musikklivet i Agder. Han har vært en pådriver for at musikerne i symfoniorkesteret spiller og engasjerer seg på mange arenaer også blant barn, unge og eldre. I høst har han turnert sammen med Kristiansand Symfoniorkester til alle kommuner i Vest-Agder, og gitt mellom 23 – og 24.000 elever et fantastisk møte med orkestermusikk, skriver fylkeskultursjef, Anne Tone Hageland i en pressemelding.

Prisdryss

Selve utdelingen av prisen vil foregå under Fylkestingets festmiddag på Klubben 13. desember. Da vil også forfatterne Paal-Helge Haugen, Tiril Valeur Holter-Andersen bli tildelt et arbeidsstipend på 100. 000 kroner. Haugen er lyriker, prosaforfatter og dramatiker.

Han har utgitt mer enn 30 fag— og skjønnlitterære bøker. Tekstene er oversatt til et tjuetall språk.

Tiril Valeur Holter-Andersen får penger til å videreutvikle sin vitale barnebokproduksjon. Hun har også jobbet som illustratør og grafisk designer.

Bildebøkene Polly-Esther og ønskemonsteret (2010) og Polly Esther på monsterfest (2011) har gjort seg bemerket både nasjonalt og internasjonalt.

Stipender

Øvrige kulturaktører som har fått stipend fra Vest-Agder fylkeskommune i år er musiker, Lars Jakob Rudjord, filmregissør, Steffan Strandberg, tekstilkunstner, Irene Myran, billedkunstner og forfatter, Petter Solberg og kunsthåndverker, Kristin Antonsen.

Også innen sport er et stipend delt ut. Mottakeren av Idrettsstipender 2011 er rifleskyter, Håkon Sørli.

Frivillighetsprisen for arbeid med barn og unge i Vest-Agder for 2011 tildeles Lyngdal Misjonsmenighet, Lyngdal.