KRISTIANSAND : Hun sang i "Halvsju" da hun var 12. Så la hun musikken på hylla, og gjorde stort sett alt mellom himmel og jord. Utdannet seg til sivilingeniør. Jobbet som finansrådgiver, kommunikasjonsrådgiver og forsker. Og listen fortsetter.

Nå har hun tatt mot til seg og satset på drømmeprosjektet, debutalbumet "Courage".

— Jeg måtte slutte i jobben min for tre og et halvt år siden, samme uka som jeg flyttet fra eksmannen min. Den situasjonen kunne kanskje vært traumatisk, men det gjorde at jeg måtte finne ut av hva jeg ville gjøre videre. Og da begynte jeg på musikkprosjektet igjen, forteller hun.

Emosjonelt

Debutplata er popmusikk med innslag av country og soul. Og albumet handler om å kle av seg. I overført betydning.

— Det handler om å blottlegge seg og vise hvem man egentlig er. Om å stå i en emosjonell situasjon hvor du kan risikere å vinne eller tape. Tittelsporet er den vanskeligste sangen jeg har sunget noen gang, fordi det er så mye følelser i den, sier hun.- Det er gøy hvis noen andre også kan finne styrke i sangene. Det er veldig personlige låter som handler om ting som har løftet meg opp. Jeg spør meg selv hvordan jeg kan gjøre verdens verste dag om til verdens beste låt, sier platedebutanten.

— Er du bekymret for å blottlegge for mye?

— Nei, jeg er faktisk ikke det. Jeg er ikke redd for så mye egentlig, smiler hun, og forklarer at hun har prøvd å overføre sinnsstemningen hun var i under innspillingen, til låtene på albumet.

— Jeg var veldig rolig og fokusert da jeg laget plata, og jeg håper at jeg har formidlet dét slik at folk også kan finne roen når de hører på den, sier hun.

Kilden

"Courage" består av egenskrevne låter, pluss en coverlåt av Sting. Men det er en annen superstjerne som har inspirert Brudevoll mest.

— På pikerommet hentet jeg alltid fram akkorder fra Springsteen-låter da jeg spilte keyboard. Og jeg har fortsatt Bruce i bakhodet når jeg lager musikk, sier Brudevoll. Og legger til at to sørlendinger også står høyt på lista over inspirasjonskilder. Rolf Løvland, fordi han var mannen bak "La det swinge". Og Erik Faber.

— Jeg heier på Faber, og synes han er kjempeflink. Dessuten har han ganske lik bakgrunn som meg, og derfor har han vært en inspirasjon. Jeg har tenkt at når han fulgte drømmen sin, så kan jeg også gjøre det, sier låtskriveren, og håper hun en gang i fremtiden kan gjøre en duett med den tidligere popstjernen.

— Jeg håper det lar seg gjøre før eller senere. Det kan kanskje ta noen år, men det får så være.

Brudevoll spiller releasekonsert i Multisalen i Kilden onsdag.