Karrieren som sauebønner blir imidlertid kortvarig. I den første filmen jobbet MacManus-brødrene som effektive mordere av mafialedere, og den bransjen glemmer ikke. Idyllen på landsbygda brytes ved at en prest blir myrdet i Boston. Politiet finner varemerket til de to brødrene – to kuler i hodet og to mynter i øynene — så er det hele i gang.

Den først Boondock Saints-filmen kom i 1999, og ble aldri vist på kino. Som oftest er ”rett på video” en negativ skjebne for en film, men i dette tilfellet ble publikum fra seg av begeistring. Filmen ble en stor suksess. Etter en slik popularitet skulle man tro at oppfølgeren fikk fribillett til kinomørket, men den gang ei. Både regissør og hovedrolleinnehaverne er de samme som i 1999, men Willem Dafoe er byttet ut med en kvinnelig FBI-agent (Julie Benz). Dafoe er ikke mye å se til, og det ble ikke bedre da han kledde seg i dameklær. Rollen hans fra den første filmen var imidlertid blant de mer minnerike fra 90-tallet, og Julie Benz klarer på ingen måte å fylle skoene/dameklærne hans.

"Som oftest er ”rett på video” en negativ skjebne for en film, men i dette tilfellet ble publikum fra seg av begeistring. "

- Preben Fonahn om Boondock Saints I

Begge Boondock Saints-filmene kan best beskrives som post-Tarantino, og typisk 90-talls. Det er gladvold, cool dialog og store mengder referanser til andre filmer. Den legendariske scenen fra første filmen hvor Dafoe danser ballett og han hører på klassisk musikk mens han utfører gransking på åstedet til et mord, blir selvsagt referert til i oppfølgeren. Men referansen blir som en middelmådig spøk. Humoren er den største svakheten til ”The Boondock Saints II: All Saints Day”. Balansekunsten mellom å være cool eller platt klarte regissør mye bedre i første forsøk. Oppfølgeren er full av dårlig humor som med fordel kunne klippes bort. Litt av overraskelsesmomentet fra første filmen er også byttet ut med høye forventninger, og dermed blir fallhøyden stor.

Den første Boondock Saints-filmen har fått en form for kultstatus som oppfølgeren antagelig ikke vil oppnå. Hvis du derimot er klar for popkorn, cola og gladvold, kan ”The Boondock Saints II: All Saints Day” anbefales hvilken som helst dag i uka.

FAKTA:

USA 2009

Regi: Troy Duffy

Med bl.a: Sean Patrick Flanery, Norman Reedus, Billy Connolly, Peter Fonda og Julie Benz.

Lengde: 118 min

Se trailer fra filmen her: