Se Arturo Scotti danse over!

KRISTIANSAND: — Det har vært et eventyr som har vart i nesten et halvt år nå. Jeg har truffet mange andre dansere og lært mye nytt innenfor dans, sier Scotti.

Han er et av talentene fra dansecrewet som fant hverandre gjennom Brocks dansestudio. Selv om drømmen hans er å bli en ettertraktet danser, er det flere ting som er viktig for ham.

— Jeg drømmer om å danse slik at følelsene mine smitter over på publikum. Jeg vil også at dansen skal engasjere, sier femtenåringen.

Falt for popping

Scotti danser breakdans, men har også lært seg popping gjennom å se på proffe dansere på YouTube. Begge disse dansestilene hører innunder hiphop-sjangeren, men Scotti falt for de robotaktige bevegelsene til

arturo3.jpg Foto: Tore André Baardsen

popping.

— Man kan gjøre så mange kule «moves». Breakdansen har inspirert meg og gjort det enklere å lære meg popping, sier han.

Noe av det han liker best med å danse er følelsen av mestring.

— Det er en god følelse å få til ting jeg ikke trodde kroppen var i stand til, sier han.

Av sin danselærer Raymond Brocks blir han omtalt som et målbevisst talent.

— Han får til det han setter seg som mål om å lære. Han har virkelig dedikert seg til dansen og gir av seg selv for å utvikle seg. Popping er veldig avansert og man må gi en solid egeninnsats for å få det til. Det er små og krevende bevegelser, sier Brocks.

Ble inspirert av dansevideo

Scotti ble inspirert til å danse da han så et hiphop-nummer på video i sommerferien for to år siden. Han forsøkte å imitere så godt han kunne, og øvde mye for å få det til.

— Jeg falt for sjangeren med en gang, og synes det var kjempegøy. Jeg hadde også lyst til å begynne på dansing fordi det er morsomt å ha noe å vise frem for venner, innrømmer han.

Siden den gang har han jobbet hardt i to år. Nå går han siste året på ungdomsskolen, og har derfor sett seg nødt til å kutte ned på øvingen.

— Før øvde jeg veldig mye. Nå blir det to timer to ganger i uken i tillegg til at jeg øver på lørdager og søndager, forklarer det unge talentet.

Selv om han elsker å danse er det dramalinjen han vil søke til neste år. Grunnen til dette er at danselinjen ikke fokuserer på det han ønsker å drive med, som er popping.

— Dessuten er det ikke slik at man trenger papirer for å kunne opptre som hiphop-danser. Jeg kommer alltid til å ha med meg dansen, sier Scotti.

Øvelse gjør mester

Troen på disse ordene er nettopp det som gjør Norske Talenter-deltaker Navid Rezvani til et av Scotti sine forbilder.

— Han har sagt at alle kan bli gode dersom de bare øver nok, og det har inspirert meg. Jeg er ikke nødvendigvis den som tar ting med en gang, jeg må øve, forklarer han.

Norske Talenter-dommer Adil Khan heiet danserne fram, og kalte dem ambassadører for breaking fra Kristiansand. Scotti ønsker å være en ambassadør og han ønsker å engasjere og involvere mennesker med dansen sin. For å komme dit mener han selv han har noen essensielle kvaliteter.

— Jeg har god fantasi, trener hardt og leverer det folk forventer av meg.