Det melder Agderposten mandag kveld.

— Det vil være et nasjonalt tap om det ikke blir noe mer Hovefestival. Den er spesielt viktig for den yngste aldersgruppen, som ikke har så mange alternativer, sier Johannessen til avisen.

Les også:

De siste årene har lyngdølen, som er bosatt i Arendal, tjent en liten formue på salg av minihøyttalerne Music Angel Friendz. Overfor Fædrelandsvennen og andre medier har han tidligere anslått å ha solgt over en million høyttalere siden oppstarten i 2011.

— Music Angel har tilbudt seg å gå inn med én million i sponsormidler til Hove, sier Johannessen.

I oktober det kjent at Hovefestivalens engelske eiere droppet å arrangere festivalen i 2015, etter flere år med store underskudd. De siste månedene har Benedicte Nilsen, festivalens norske leder, jobbet for å skaffe midler slik at festivalen likevel kan arrangeres. Ifølge Nilsen trenger hun 4-5 millioner kroner for å oppnå målet.

Les også:

Tidligere torsdag fortalte Nilsen at en ukjent person med lokal tilknytning hadde snakket med den britiske festivalsjefen Melvin Benn om mulighetene for å bli medeier. Baard Johannessen bekrefter overfor Agderposten at han har snakket med Benn, men avviser at han ønsker å bli medeier.

— At vi skal bli aksjonær og overta driften, blir for ambisiøst, sier han.

Gjennom salget av høyttalere har Johannessen spart opp over 50 millioner kroner i egenkapital. Pengene skal han bruke i kampen for at Norges største lakseoppdrettere skal betale lisens til et av hans andre selskaper, EcoLice, for bruk av en metode han har rettighetene til.