Det fins band som har mikset inn Johnny Cash og Elvis Presley i rocken sin tidligere. Men det er ingen som har gjort det på samme måte som danske Volbeat. De er unike, og de er på god vei til å bli et band i stadionstørrelse i hele Norden.

Det så vi til dels i Amfiet. Mange slappet av og døset i bakken, mens rundt tusen mennesker avslørte at de var blodfans. De hoppet, veivet og danset så mye som det lot seg gjøre med en glødende og het ettermiddagssol i ryggen. Det var bare å tenke seg hvor varmt det måtte være å stå på scenen med den samme sola rett i øynene under et svart scenetak slik som bandet gjorde.

Men Volbeat, med vokalist Michael Poulson i spissen, kjørte sitt tunge rockeløp med en gromlyd ut til publikum. Deres miks av streit rock, rockabilly, country og heavy metal er lett å like, rett og slett fordi de leverer sakene sine med substans, appell og med humor. De fikk også plass til to coverlåter i settet sitt, en av Johnny Cash og en av bandet Misfits. Stilig!

Med et så ønsket og populært band som Volbeat, ble det i minste laget med tre kvarter spilletid.

– En annen gang skal vi spille to timer for dere. Da får dere nok, sa Michael Poulson, før Volbeat avsluttet med «Still counting».

Etter det runget det «we want more» fra blodfansen som ikke hadde fått nok. Men vi fikk ikke mer denne gangen.