Trioen I Was A King beveger seg på god popgrunn. I Egersund.Denne gangen har trioen til og med fått med seg to av sine forbilder. Nemlig artisten Robyn Hitchcock og Norman Blake fra skotske Teenage Fanclub.

Og det er akkurat slik det høres ut også; at disse to er med på å skape uttrykket, lydbildet og produksjonen. Her er med andre ord omtrent like deler med skurrete indierock og harmonisk gitarpop.

Det er lett å like den søte musikken og kraftpopen de leverer umiddelbart. Det kiler i øret, og pophjertet liker det også. Stilig og fengende gitarpop med røtter i 60— og 70-tallet.

Men under overflaten fins ikke substansen og dybden som skal til for å elske og digge "You Love It Here". Fengende og fint, men det hadde gjort seg om for eksempel den sterke stemmen til Anne Lise Frøkedal fikk lov til å slippe til og dominere mer.

Kompetansen er god. Men særpreget, og det lille ekstra når det gjelder låter, mangler. For når I Was A King låter så nært Teenage Fanclub, er det kanskje like greit å høre på alle de fine platene de har gitt ut.