KRISTIANSAND: "Total Brokenness" ble i fjor vist for en gruppe folkehøgskoleelever, som forberedte seg til en tur til Laos og Kambodsja.

— Filmen gjorde sterkt inntrykk, både på meg og elevene, sier Jan Steen, som er leder for Steen Media.Gjennom sitt firma opererer han som gjestelærer for journalistelever ved Arbeiderbevegelsens Folkehøgskole Ringsaker, og arrangerer studieturer til Laos og Kambodsja.

— Vi har bare vært i hovedstaden i Kambodsja, Phnom Penh, og har hatt ferdige avtaler til turene, så vi har bare sett en flik av virkeligheten, sier Steen.

Før fjorårets tur hadde skolen besøk av Mary Katherine Evjen Olsen, som viste filmen "Total Brokenness".— For å trekke en parallell, så ble elever som hadde laget sider til avisen Vientiane Times i Laos møtt med sensur. De hadde skrevet om en mann uten ben som satt på gata og solgte ting. Redaktøren ville ikke ha saken på trykk, både fordi han var en tigger og fordi han var av en lavere kaste. Det ga oss et lite blikk inn i virkeligheten, som ikke synes ellers. På samme måte fikk vi gjennom Evjen Olsens film ett innblikk i Kambodsja, sier Steen.