KRISTIANSAND: — Topp akustisk innredning er nødvendig for å lage optimale produksjoner, sier medieprodusent Reidar Mosland på Kilden.

Han mener huset nå er et av de aller beste stedene man kan produsere lyd etter at det er brukt nærmere 700.000 på forbedringer.

— Vi gjør dette for å posisjonere oss i forhold til plateproduksjoner og radiooverføringer. Nå har vi Marte Wulff her, og samtidig jobber vi med flere prosjekter. Oppgraderingen er gjort i dialog med NRK P2, som overfører en del konserter med symfoniorkestre. Vi håper å få KSO inn der, og da må lydformidlingen være den beste som er mulig å gi. Det aller viktigste er naturligvis at orkesteret treffer publikum i salen, men vi ønsker å nå andre også, sier Mosland.

Roald Råsberg er lydtekniker på Marte Wulffs plate, som denne uka spilles inn i det nye studioet. Han sier dette:

— Rommet er blitt fantastisk for orkestermusikk. Utstyrsmessig er det bransjestandard, det samme som for eksempel i Sandens. Det betyr at det er enkelt å utveksle prosjekter. Men rommet og akustikken er i verdensklasse. Når man spiller inn orkestermusikk er det totalopplevelsen av rommet og orkesteret som gir god lyd. Og dette rommet er så bra at man kan få opptak på aller øverste nivå.