Tenderleaves slipper ny plate 2. februar. Foto: Kjetil Samuelsen

Men en av de mest synlige og mest sette i januar og februar blir likevel Thom Hell. Han skal være med i den populære TV2-serien, Hver gang vi møtes, som starter i morgen.

— Fornøyd

— Jeg er veldig fornøyd med det de andre gjør med låtene mine, sier Thom Hell, som skal slippe en ny single i løpet av våren og et nytt album til høsten.

— Denne gangen satser jeg på en dose med fengende og enkle poplåter som bør fungere fint på radio. Det blir ikke noe temaalbum med lange spor denne gangen, sier han til Fædrelandsvennen.

Hver uke utover vil hans versjoner av Hver gang vi møtes-gjengen bli utgitt digitalt, og som til slutt vil ende opp som et album fra TV-serien. De som skal tolke Thom Hell sine låter er Silje Nergaard, Jonas Fjeld, Bjarne Brøndbo, Lene Nystrøm, Pål Tøien og Inger Lise Rypdal.

Honningbarna slipper plate 30. januar. Foto: Tore André Baardsen

VerdensturnéPå nyåret slipper også Honningbarna ny plate. "Opp de nye blanke" slippes 30. januar. 10. januar legger bandet ut på verdensturné. En del av konsertene i Norge gjør de sammen med bergensbandet Razika. Dette blir Honningbarnas fjerde plate, produsert av svenske Pelle Gunnerfeldt. Tematikken går på bombardering av informasjon.

Kristiansand-duoen Even Øygarden og Geir Kongshaug i Tenderleaves er særdeles produktive. 2. februar kommer de med sitt femte album på seks år. Det heter «Dreamweaver», og er oppfølgeren til fjorårets «Sylvartune». Vi får ti nye låter fra Tenderleaves denne gangen, der en av dem heter «Norwegian Moon». Vi snakker sikkert om stemningsfull og vever popmusikk

Dette kan bli et av de store årene til Katzenjammer. De fire kvinnelige sjarmtrollene har turnert så det holder i utlandet siden utgivelsen av 2011-albumet, «A Kiss Before You Go». De har solgt 200.000 plater her og der rundt omkring i verden. Katzenjammer har også tatt seg en nødvendig pause i forbindelse med barnefødsler, men 19. januar er de klar for å sikre seg en ny opptur med albumet «Rockland». Produsent er australieren Victor Van Vogt, som blant annet har Nick Cave og PJ Harvey på sin arbeidsliste fra før.

«Ten Love Songs»

Susanne Sundfør slipper plate 16. februar. Foto: Lien, Kyrre

Susanne Sundfør gir ut sin fjerde studioplate 16. februar, med tittelen «Ten Love Songs». En av låtene derfra herjer allerede på radio, «Fade Away». Artisten fra Haugesund bebuder en rekke med mer poppa låter enn vi har hørt fra henne før. Tekstene og melodiene er preget av håp, frykt og menneskenes evne til å bære både sorg og ekstase. En nøkkellåt på Ten Love Songs vil være den ti minutter lange, «Memorial».Morten Abel har ikke gitt ut soloplate på ni år. 2. mars gjør han det i et samarbeid med Odd Nordstoga. Platen heter «I Fullt alvor», og det markerer et skifte i hans artisteri med å synge med norske tekster. I sommer hadde han en radiohit i duett med Elin Furubotn med låta «Så lett kan det ver». Den kan kanskje gi oss en pekepinn på hva vi har i vente.

Venke Knutsson og trioen Ask har nettopp sluppet nye låter, og begge er i gang med innspilling av et helt album. Utgivelse er ventet i løpet av sommeren eller høsten.