Hver jul i ti år, har barn og voksne kunnet starte dagen med «Julemorgen». I år er traverne Nissa Nyberget og Elisabeth Lindland byttet ut med to unge talenter. Fra et gigantisk pepperkake-hus skal Erik Solbakken og Bjørnar Løberg gjøre mørke morgener litt lysere. Duoen er ikke redde for å ta stafettpinnen etter sine populære forgjengere.

Småforelsket

-Vi skal være oss selv, og satser på at det funker! For ti år siden satt vi hjemme som tente små lys, og var små-forelsket i Elisabeth, og egentlig hele konseptet. Så dette er en stor ære for oss!, sier Erik Solbakken, som har vært vert i Barne-tv i ett og et halvt år.

Bjørnar Løberg har blant annet bakgrunn fra Nordic Black Theatre, og skal stå for mye av det musikalske i «Julemorgen». Programlederne kan love gode historier, kjente og ukjente gjester og ikke minst innslagene alle venter på.

Askepott kommer

-På julaften blir «Julemorgen» til en seks timer lang maraton-sending, og vi skal lose seerne gjennom både Askepott og Snekker Andersen. Den sendingen blir rosinen i pølsa!, konstaterer Erik.

Sendingene følger skoleferien. Årets første sendinger blir lørdag 16. og søndag 17. desember. Det blir sendepause fram til 22. desember, men så blir det «Julemorgen» hver dag fram til 2. januar.