kristiansand: — Soloplata skulle egentlig ha kommet i oktober, men det har vært så vanvittig mye å gjøre. I det ene øyeblikket er man i studio med en Beezewax-låt, før man i det neste holder på med soloprosjektet, sier Kenneth på telefon fra Oslo. Der jobber han i barnehage innimellom de musikalske prosjektene sine. Artisten opplever travle dager. I tillegg til solokarrieren er han vokalist og låtskriver i Mossebandet Beezewax. Power-pop bandet har eksistert i ti år og slipper nytt album i mars. I sommer skal de spille på Quarten.

— At vi er ønsket til Quart kom som en positiv overraskelse. Det blir kult. Jeg har faktisk aldri vært på Quartfestivalen, sier artisten, og legger til at han egentlig ikke er noe «festivalmenneske».

Kenneth Ishak ga i fjor ut soloalbumet «Northern Exposure». Debutalbumet høstet flotte kritikker, men ble oversett salgsmessig. Artisten har ingen forventninger eller forhåpninger til hvordan det ferske soloalbumet vil bli tatt imot av musikkpolitiet og folk flest.

— Det som skjer, det skjer, men jeg gleder meg veldig til å ta fatt på turnéen. Nå har jeg mer eller mindre vært i studio i to-tre år så det skal bli deilig å treffe folk igjen. «Beezewax» har heller ikke turnert på to år. Vi skal faktisk ha vår første øvelse på fem måneder i kveld, humrer Kenneth.

Han beskriver musikken på «Everything has soul» som smal.

— Man må høre den flere ganger før den setter seg, sier Ishak, som møter opp med kassegitaren på Charlies i kveld for å gi sørlendingene noen smakebiter. HEIDI DITLEFSEN