Som tidligere i serien, må du ta lappen før du kan delta i de ulike racingligaene. Her lærer du alt fra hvordan du bremser til hvordan du tar hårnålssvinger i høy hastighet. Når du tar lappen, får du anledning til å prøve biler med masse gamper under panseret, men så snart du har stått på første eksamen, er det ikke akkurat «Pimp my Ride» lenger. Du vinner en ynkelig, liten WV Lupo, som verken har mange hestekrefter eller er spesielt morsom å kjøre. Men du får fort draget på kjøringen, og det går ikke lenge før du kan bytte inn den lille tullebilen mot noe grommere. Kjøreopplevelsen i GT 4 befinner seg som før i den realistiske enden av skalaen. Har du for høy hastighet inn i en sving, suser du ut i grusen og vips, så ligger du sist i feltet. Til tross for at kjøreegenskapene til alle bilene er modellert over biler fra den virkelige verden er det en ting som ikke er realistisk i det hele tatt. Hvis du kommer borti andre biler eller hindringer i veikanten, får ikke bilen så mye som en ripe i lakken. Dette betyr kort sagt at du kan jukse.

Ser du S-svingen der fremme? Bare gi jernet tvers gjennom og over gresset istedenfor å følge asfalten, så klarer du å holde mye høyere hastighet enn motstanderen, og etter et par stjernesmeller har du tatt igjen minst tre av konkurrentene.

Selv om mange har kritisert denne totale mangelen på skademodellering, synes jeg ikke det er så farlig. Det går an å jukse i de aller fleste spill, men du må ikke nødvendigvis gjøre det av den grunn. I og med at selve kjøringen føles så realistisk i GT4, er det utrolig tilfredsstillende å greie en perfekt sving og ta konkurrenten på innern. Dette gjør at du etter all sannsynlighet vil prøve å kjøre skikkelig likevel. Dessuten liker jeg GT4 av samme grunn som jeg personlig liker FIFA-serien bedre enn Pro Evolution Soccer. Spillet er kanskje ikke det mest realistiske på absolutt alle felter, men spillet har lisensene i orden tvers gjennom. Her kan du kjøre nesten alle de feteste bilene som finnes i den virkelige verden, og bare det skulle egentlig være nok for alle som liker biler.

TORE SAND

Gran Turismo 4:

Polyphony Digital

Genre: Racing

Alder. 3+

Plattformer: Kun

Playstation 2