Du spiller tre barn, som har mistet foreldrene sine i en brann og arver en enorm formue. De må bo hos sin nærmeste foresatte, en usedvanlig ond greve, som fra første stund forsøker å tilrane seg formuen deres. Men heldigvis er barna noen skikkelige smartinger. Violet er ekspert på å finne opp hjelpemidler som får selveste McGyver til å virke som en kløne, Klaus bruker oppfinnelsene og lille Sunny kan komme seg inn steder der de andre er for store til å komme inn. Dessuten kan hun gnage seg gjennom vegger og andre hindringer.

For å lage oppfinnelsene Violet klekker ut, må du løpe rundt og finne de ulike bestanddelene. Trenger du et våpen til å få has på rotter, lager du en sak bestående av en boksehanske, en springfjær og et par andre husholdningsgjenstander. Så setter Violet dem sammen, og Klaus tar knekken på rottene.

«A Series of Unfortunate Events» er oppfinnsomt laget, utfordringene er akkurat passe lange og det er god variasjon i oppdragene. Spillet minner ganske mye om Harry Potter spillene hvis du bytter ut magi med hjemmesnekret teknologi. Hvis de små likte filmen, kommer de til å like dette også.

TORE SAND/aftenposten/fædrelandsvennen

Lemony Snicket's A Series of Unfortunate Events

Activision

Genre: Eventyr

Alder: 3+

Plattformer: PS2, PC, Xbox, Gamecube