— I disse dager signerer vi en avtale med produsenten Shannon McIntosh. Hun har produsert Quentin Tarantinos siste filmer, og ville heller jobbe med «Yeshua» enn å bli med på Tarantinos neste film, sier Elizabeth Muren, som sammen med ektemannen Robert satte opp to fullsatte forestillinger av musikalen «The Covenant» i Kilden lørdag og sørget for fire fullsatte visninger av "The Christmas Candle" på Kristiansand kino før jul.

Tom Allen, den amerikanske produsenten som hjalp Mel Gibson med å distribuere «The Passion of The Christ», er også med på laget. Filmen, som skal ha et budsjett på drøyt 60 millioner kroner, skal fortelle historien om Jesus, sett gjennom disippelen Peters siste dager. Med McIntoshs nettverk i Hollywood øyner Muren nå muligheten til å få med store navn.

  • Anthony Hopkins og Liam Neeson står på ønskelisten, samt å få Bono fra U2 til å lage musikken, sier Muren, og forteller at James Cosmo og norske Kristoffer Hivju, begge kjent fra «Game of Thrones», har meldt sin interesse for å spille i filmen.

Prosjektet har også vekket interesse blant investorer på Sørlandet.

— Vi er fem-seks sørlandsinvestorer som har bundet oss til prosjektet. Det er en bransje vi ikke er kjent i, men trosbaserte filmer opplever en kjempebølge i USA, og forretningsmessig er dette interessant, sier daglig leder i BRG Eiendom AS, David Reme, som ikke ønsker å si hvor stort det økonomiske bidraget er.