Både Helene Bøksle fra Mandal og Venke Knutson fra Birkeland er gjester i vårens sesong av Egil Svartdahls livssynsserie «Reisen hjem». Venke Knutson er med i sesongpremieren 23. mars og Helene Bøksle Palmesøndag.

Siden TV2-starten i 1992 har Egil Svartdahl, som tidligere var pastor i Filadelfia i Kristiansand, ledet ulike livssynsprogram på kanalen.

— Har du nå støvsugd Sørlandet for syngende kvinner?

Venke Knutson. Foto: Sondre Steen Holvik

— Ikke helt, men Sørlandet er interessant for oss når vi skal finne interessante gjester. I denne landsdelen er det mange med klare referanser til kristen tro. Helene var et eksempel på det motsatte. I møtet med henne var det sterkt og overraskende å høre hvor sterkt hun har kjent seg utenfor, sier Egil Svartdahl.

I serien «Reisen hjem» tar Svartdahl sine intervjuobjekter tilbake til steder som har hatt vesentlig betydning for deres liv og livssyn.

- Hvorfor si ja til å stille opp i et program som dette?

— Det var først nå jeg var klar for å si mer om hvem jeg er utenfor scenen, sier Helene Bøksle, nå på vei til konserter i New York og Miami.

— For min del trengte jeg tid - måtte ha en del erfaring - før jeg kunne åpne for et intervju som går så tett på som dette, og før jeg kunne finne de riktige ordene, sier hun.