— Jeg er litt målløs nå, kjenner jeg. Det har jo knyttet seg en del nerver til dette for meg også, så det var sterkt. En herlig påkjenning, sier Bjørn Eidsvåg til Fædrelandsvennen etter å ha sett «Skyfri himmel».

- Fungerte bra

Tirsdag kveld var det premiere i Fjæreheia, og den folkekjære musikeren er fornøyd med tolkningen:

-En herlig påkjenning, konkluderte Bjørn Eidsvåg etter premieren i Fjæreheia. Foto: Sondre Steen Holvik

— Jeg var litt spent på hvordan det ville bli i denne settingen, om det ville bli for stort og for langt unna publikum, men jeg synes det fungerte veldig bra. De har gjort en god jobb. Og da publikummerne begynte på turen hjem, var det åpenbart med en god følelse.

— Dette var veldig bra, og veldig gjenkjennelig. Jeg har selv vært nabo til et bedehus, og dette var virkelig tatt på kornet. Jeg synes det var både morsomt og alvorlig, en flott forestilling, konkluderer publikummer Sverre Benestad.

Værmeldingen var ikke den beste, så amfiet på Fjæreheia var ikke fullt, men det var likevel mange som hadde tatt turen for å få med seg premieren tirsdag kveld.

Handlingen følger to familier i et bedehusmiljø, og tematikken spenner rundt tro, tvil, kjærlighet og tilhørighet. Foto: Sondre Steen Holvik

— Passende tema

Forventningene var høye.

- Temaet er veldig passende. Dessuten liker jeg Bjørn Eidsvågs musikk, sier Cecilie Kaurin.

Cecilie Kaurin, Anne Kaurin, Linn Bryhn Jacobsen og tidligere teatersjef, Ingrid Forthun, var blant dem som ikke hadde latt seg skremme av regnet.

Ingrid Forthun, Linn Bryhn Jacobsen, Anne Kaurin og Cecilie Kaurin, hadde ikke latt seg skremme av værutsiktene. Foto: Sondre Steen Holvik

— Nei, været er som det er. Vi må bare kle oss, sier de. - Det er en flott historie, godt fortalt av dyktige mennesker, mener Forthun.

Grimstads ordfører, og kommende teaterdirektør i Kilden, Hans Antonsen, var spent i forkant av forestillingen:

— Jeg gikk faktisk akkurat og tenkte på det, at på neste store oppsetning her, så kommer jeg til å ha et helt annet ansvar. Det blir spennende, og jeg gleder meg, men i kveld er jeg bare publikummer.

På bedehuset

Musikalen «Skyfri Himmel» hadde første gang premiere i Rogaland i 2007, og det knyttet seg spenning til hvordan den sørlandske versjonen ville bli. Men én ting ble i hvert fall fort tydelig; publikum satte åpenbart pris på en tur til bedehuset. De mange frammøtte ble nemlig invitert med fra første stund, og hadde ingen betenkeligheter med å bidra med både applaus, verbal respons og vakker sang.

I bedehuset møtte publikum problemstillinger som spenner seg fra tro, tvil, liv og død, til kakebaking og valg av musikk. Den hjertelige latteren tydet på at dette var noe som var gjenkjennelig for mange. Musikalen kunne også by på actionfylte overraskelser i løpet av skumringstimene i steinbruddet.Men «Skyfri himmel» er ikke bare humor. Under avslutningen var det flere langs benkeradene som var tydelig preget. Da gjorde det absolutt ingenting at alle var våte og kalde og at klokka var langt over midnatt. En spontan, stående applaus, der alle, også frammøtte Bjørn Eidsvåg ble hyllet, satte et tydelig og hjertelig punktum for den store premierekvelden.