KRISTIANSAND: — Plata har blitt veldig bra, og jeg er svært spent på mottakelsen, sier Ronnie Jacobsen.

I september kommer ”Stand Your Test In Judgement”. Her har gitaristen fra Kristiansand gått i en litt annen retning enn foregående album.

— Det er fremdeles blues, soul, jazz og hip hop, men denne gangen er det et mer sammensatt konseptalbum, forklarer han entusiastisk. Artistens forrige album ”Soulified” fra 2005 ble kronet med en nominasjon for beste bluesalbum til Spellemannsprisen. Dermed er forventningene til tredjealbumet høye, og Ronnie gleder seg til å presentere låtene i Ravnedalen.

Faktisk er det tre-fire år siden gitaristen sist opptrådte på idylliske Cafe Generalen. I noen år har han bevisst holdt en lav profil. Nå er han klar for både plate og konsert.

— Jeg har det veldig fint nå. Det skal bli godt å komme ut å spille og få dratt litt i strengene.

Med seg på scenen har han fem musikere. Disse er Morten Øvensen (bass), Anders Hofstad (Lap steel), Kristian Tybakken (trommer), Ole-Bjørn Talstad (tangenter) og Ove Nesheim (perkusjon).

— Dette er en veldig bra gjeng. Jeg er klar for å kjøre på, og håper folk kjenner sin besøkelsestid, sier han. Hvis det blir dårlig vær holdes konserten på Kick.