ABBA-sangene rører på seg. Musikalen «Mamma mia!» skal nemlig filmes.

Streep synger

Universal er selskapet bak filmen, mens blant andre Benny Andersson og Björn Ulvaeus er med som produsenter. Til å spille en av hovedrollene, har de fått Meryl Streep, skriver Reuters.

Streep skal spille Sophies mor. Det er ikke kjent hvem som skal spille de andre rollene. Reuters skriver at Phyllida Lloyd er i forhandlinger om å regissere.

Drama og komedie

Musikalen ble en umiddelbar suksess etter åpningen i London i 1999. Historien finner sted på en gresk øy, der hovedpersonen Sophie skal gifte seg.

Sophie møter morens tre elskere fra 20 år tilbake, og det viser seg at alle tre kan være hennes far. Med andre ord er det duket for drama, komedie og romantikk.

ABBA-sanger syr det hele sammen. Blant låtene er «Dancing queen», «Take a chance on me» og «The winner takes it all».

Aktiv

«Mamma Mia» er Meryl Streeps første rene musikalrolle, men hun har sunget i filmer tidligere. Blant annet i «A prairie home companion» og «Postcards from the edge».

Meryl Streep har ellers nok å gjøre. Hun spiller for tiden inn «Lions for lambs», sammen med Tom Cruise og Robert Redford. Hun har også nettopp avsluttet innspillingen av den politiske thrilleren «Rendition», der hun spiller mot Jake Gyllenhaal og Reese Witherspoon.

Streep har i tillegg i år blitt nominert til både Golden Globe og Screen Actors Guild for sin innsats i motekomedien «The devil wears Prada».