OSLO: I sommer kommer de ti gutta fra Los Angeles til Hovefestivalen for å gjøre sin første og eneste konsert i Norge. Riktignok kan det være at 16 år gamle Earl Sweatshirt må være hjemme, siden moren har sendt ham på forbedringsanstalt.

– Odd Future er fenomenet som har fått hele platebransjen til å måpe det siste året. De er kanskje noen av de mest spennende artistene som finnes akkurat nå og har av flere blitt utropt som «musikkbransjens redningsmenn», sier presseansvarlig i Hovefestivalen, Gaute Drevdal, som kaller bookingen for «en liten sensasjon».

Ifølge Pitchfork består kollektivet av «rappere, produsenter, visuelle kunstnere, skaterkids, motstandere, utstøtte, amoralske tenåringer og farløse barn» – ledet av den 19 år gamle rapperen/produsenten Tyler, The Creator.

Etter å ha vært med på TV-showet til Jimmy Fallon slo de for alvor igjennom.

Ifølge Drevdal representerer OFWGKTA en ny generasjon «self made» artister, som har kontroll over eget materiale og produksjoner. De legger alt ut på Tumblr-bloggen sin for gratis nedlasting – i alt 8 album, 4 mikstapes samt egenregisserte musikkvideoer med mer.