KRISTIANSAND: Cultiva Ekspress Kunst har avholdt årets fjerde tildelingsmøte.

Ved søknadsfristens utløp 1. august var det kommet inn åtte søknader på til sammen 174.000 kroner fra unge lokale kunstnere i Kristiansand. Av disse har seks av prosjektene fått innvilget støtte. Det samlede tilskuddsbeløpet i denne augustrunden endte på 79.000 kroner.

Det ble blant annet delt ut støtte til et skriveverksted, flere cd– og lp–innspillinger i ulike sjangere, en musikkvideoproduksjon og et barnebokprosjekt.

– Det kom inn færre søknader enn forventet til august–fristen. Dette medfører at det nå er godt over en halv million kroner som skal deles ut i de to siste søknadsrundene i 2011. Cultiva Ekspress Kunst håper derfor at antallet søknader vil øke betraktelig ved neste søknadsfrist den 1. oktober. Cultiva Ekspress Kunst påvirkes ikke av Cultivas strategiendring og ekspress–støtteordningen vil derfor fortsette som tidligere. Vi håper at søknadsbunken også neste gang vil ha en bred spredning i sjanger, tematikk, uttrykk og prosjekttype, skriver Cultiva Ekspress i en pressemelding.

Disse fikk penger i august:

  • Margaretha Krug Aase – Skriveverksted for ungdom, 10.000 kroner.

  • Even Øygarden – Albuminnspilling med Tenderleaves, 20.000 kroner.

  • Andreas Frigstad – Musikkvideoinnspilling med In Vain, 15.000 kroner.

  • Frode Nielsen – lp–innspilling med «Lovlydia & the Cast of Ludo», 20.000 kroner.

  • Raymond Brocks – Musikkinnspilling med duoen Brocks 10000 kroner.

  • Erlend Johansen – Bokprosjektet «Simon Sande og relasjonsboka», 4.000 kroner