I morgen er det filmfest til halv pris

Én gang i året kjører landets kinoer ekstra mange forestillinger og halv pris. Det er duket for Den Store Kinodagen.

AGDER: Den nye filmen om tegneseriehelten Tintin, bjørnen Ole Brumm og skrekkfilmen ”The Thing” er blant titlene som er på plakatene ved flere av landsdelens kino.

– Det er Den Store Kinodagen med halvpris. Vi har satt opp mange gøye barnefilmer og noen premierer, og førpremièrer. Vi starter i natt med filmmaraton fra 00.01 hvor vi kjører fire filmer på rappen, sier kinosjef Asle Bjorvatn ved Kristiansand kino, til fvn.no.

Se filmtrailere på fvntv:

Hele ni saler er satt i sving for å få avviklet totalt 47 forestillinger fordelt på 22 forskjellige filmer. Det betyr at kinoen viser filmer både på Fønix og på Aladdin.

– Vi åpner klokka 10 på dagen. Det blir moro med ansiktsmaling, kinoklovn, kakemenn fra Dampen, gratis is så lenge beholdningen rekker og selvfølgelig mange gode filmer, sier Bjorvatn.

– Hvilke filmer kan du lokke med?

– På eventyr med Tintin: Enhjørningens hemmelighet tror vi slår veldig godt an. Vi har også Smurfene, Knerten og Ole Brumm. Tintin treffer flott for større barn til de voksne, sier kinosjefen.

(Les mer under bildet)

I løpet av morgendagen regner han med at 3000 mennesker kommer til å se film på kinoen i Kristiansand. Blant aktivitetene som arrangeres er ungdommer fra Samsen som skal spille Tintin-traileren live i kinoens foajé.

De mindre kinoene i landsdelen kjører også mange filmer, om enn ikke like mange som storebror i Kristiansand.

I Lillesand starter filmfesten allerede i kveld.

– Egentlig starter vi i kveld med filmquiz klokka 20.00 på Hotell Norge. Vi har kapret quizen som går hver fredag. Lørdag starter vi med Ole Brumm som første film klokka 12. En time før starter vi med tegnekonkurranse, forteller leder for eTeateret i Lillesand, Elisabeth Dahl, til fvn.no.

Den gamle tegneserieklassikeren Tintin trekker Dahl fram.

– Det er i alle fall en av de beste 3d-filmene som vi har vist. Å kombinere Tintin og Ole Brumm på kinodagen, er bra. Tintin er for de litt større og Ole Brumm for de minste, sier Dahl. Totalt setter hun opp seks forestillinger på kinodagen.

– Jeg føler at vi må reise kjerringa. Under kinodagen i fjor fikk vi store tekniske problemer. Nå har vi sjekket absolutt alt, sier Dahl.