KRISTIANSAND: Maylen Rusti (21) var først ut torsdag kveld, med Line Mari, Moron Police og Zacharias hakk i hæl, som alle drømmer om topplassering i Zoom-uttaket og deltakelse i den nasjonale finalen.

Vinneren der får nemlig dra på norgesturné sammen med Urørt-vinneren som kåres av NRK P3s lyttere.

Gårsdagens finalister kunne knapt fått et bedre laboratorium enn et Charlies fylt til randen. Ifølge arrangøren var det rundt 150 betalende gjester ved konsertstart, og påfyllet fortsatte etter alle gode bygdefesters prinsipp: Én ut, én ny inn.

Foto: Kristin Ellefsen Maylen Rusti (21) åpnet finaleshowet to millioner mil unna musikkfesten på Charlies.

Hun fremførte fem egenkomponerte låter foran publikummet på Charlies, blant annet «Silver and Gold Diamond Rings». Den 21 år gamle bergenseren studerer utøvende rytmisk musikk ved UiA, og er snart ferdig med sin første EP.

— Musikken min er litt jazz, litt blues, litt rock og litt elektronika, men mes pop. Hvis dommerne går for noe rocka, stiller jeg altså ikke så sterkt, sier hun og fniser.

Hun håper at Zoom-konkurransen kan være et springbrett for karrieren.

– Nå får jeg i alle fall sjansen til å spille for et større publikum. Og Bylarm hadde jo vært en drøm, sier hun.

Line Mari (hovedbildet) overtok stafettpinnen etter Maylen Rusti. Etter at fvn.no sine lesere hadde sagt sitt før jul, var det Line Mari som stakk av med finaleplass på Charlies.

Foto: Amund Hestsveen

Foto: Amund Hestsveen Kveldens overraskelse sto nok Moron Police for. Hardtslående, presist taktskiftende, humoristisk og med like deler funk, rock og metal sendte de stemningen rett i taklampene.

Bandet består av Sondre Skollevoll (gital og vokal), Rune Stordahl (bass) og Tore Omland Pettersen (trommer), og i går spilte de digre smil på både jury og publikum med låter som "Down at the Disco", "Charlies Enormous Mouth" og "Who's That Chicken".

— Vi kommer jo bare fra et lite sted, og er ikke så kjent i Kristiansand. Det er kanskje en ulempe, sier vokalist og tryllegitarist Skollevoll til fvn.no etter endt sett.

— Trokke det, sier en smørblid jente foran monitoren, hun har hatt årets konsertopplevelse så langt.

Kvelden ble avsluttet solid av kristiansandsguttene i Zacharias.

HØYT NIVÅ.

– Dette er det høyeste nivået vi har hatt på artistene noen gang, og når vi i tillegg har deltakere fra både Risør, Farsund og Mandal betyr det at konkurransen fester seg utenfor kommunegrensen også, sier Trash Pop-general og arrangør Louis Holbrook.

Han er også med i dommerpanelet, hvor vi finner artisten Erik Faber, butikksjef i Platekompaniet, Marius Skoie og artist Hanne Kolstø.

Det er ikke bare bare å være dommer.

– Vi må se hvordan artistene opptrer på scenen, om de har god kommunikasjon med publikum, kvaliteten på låtene og den tekniske utførelsen. Desto mer komplett, desto bedre er det, sier Holbrook.

FAVORITTER.

Zoom-seier har vært starten på flere musikkarrierer, blant annet for da Maria, Ricochets, Silver, Surferosa, The Jessica Fletchers, Sigh & Explode, Gerilja, Helldorado, Heroes & Zeroes, The Beautiful People (nå 120 Days) og Furia.

– Kan noen av de sørlandske kandidatene vinne den nasjonale finalen?

– Ja, det tror jeg, men jeg kan ikke si hvem som er min favoritt, sier Holbrook og ler.

Fredag står fire nye band og artister for tur, og vinneren kunngjøres sent i kveld/natt til lørdag.

Fredagens program:

  • 22:00 I Ate My Pony

  • 22:50 Before the Devil Steals Our Tango

  • 23:40 The Penguin Suit

  • 00:30 Sheepy