KRISTIANSAND: Kulturmiljøet i Kristiansand har mobilisert kraftig under kampanjen "Dugnaden 2011", som er en protest mot det foreslåtte budsjettkuttet i Sørfs arrangements— og turnéstøtte. I helgen har nærmere tusen mennesker bidratt på forskjellige aktiviteter på ulike scener i byen.

Dugnaden, som innebærer konserter, forestillinger, åpen scene, filmfremvisninger og utstillinger, fortsetter helt frem til finalen på Kick Scene onsdag kveld. Der stiller blant andre Honningbarna, Hanne Kolstø og Erik Faber. Torsdag er det endelig budsjettbehandling i bystyret.

Lørdag var det "Metal Night" på På Hjørnet, og nykommerne i Sheol Afterlife åpnet showet.

Avslutningsbandet var en overraskelse. Etter Sheol Afterlife og Soxpan kom store deler av det gamle storbandet Green Carnation på scenen. De er en av Kristiansands musikkstoltheter og har en lang historie. Men vi har ikke hørt mye fra bandet etter at de ble oppløst i 2007. Frem til lørdag.

— Vi har tre kvarters øving bak oss på fem år, sa Kjetil Nordhus og smilte før bandet gikk på scenen.

Nordhus er nå Sørf-leder, og midt i kampsakens kjerne. Det var derfor ikke vanskelig å få samlet metalkameratene.

— Siden stort sett alle var her, tok vi noen låter for gøy, sier Nordhus.

Den eneste som manglet var Green Carnation-sjef Terje Vik Schei. Artistene var derfor klar på at det ikke var et offisielt Green Carnation-comeback.

— Men hadde Terje vært her, hadde han også stilt opp, sier Stein Roger Sordal.

Tidligere på lørdagskvelden var det Åpen Scene i regi av prosjektet Amateur på Aladdin. Josh Bisama og Daniel Funk var to av de som bidro på scenen.