KRISTIANSAND: — De siste dagene har vi solgt rundt en halv sal om dagen, sier teatersjef Ingrid Forthun om forestillingen, som spilles med 100 seter i intimsalen.

— I alt skal vi selge 2840 seter. Per onsdag ettermiddag hadde vi solgt eller fått bestillinger på 1728, altså nesten to tredeler. Det er vi svært godt fornøyd med, sier Forthun, som blant annet skal vise stykket på tre skoleforestillinger i løpet av måneden.

Gabriel Scott er en av Sørlandets store diktere, og "Kilden" er trolig hans mest kjente verk. Publikum møter fiskerens Markus i hans siste leveår, og kombinerer spill mellom skuespiller Jørn-Bjørn Fuller-Gee i rollen som Gabriel Scott og 19 ulike dukker. Dukkene spilles av Giert Werring (fiskeren Markus), Ann Ingrid Fuglestveit-Mortensen, Steffen Mulder og Dag Hagen. Aksel-Otto Bull har regien, mens Lisbeth Narud står for scenografi og figurer. Ivar Bøksle setter stemningen i den intime salen med trekkspillet sitt under hver forestilling.

POPULÆR: Kildens oppsetning av Gabriel Scotts "Kilden" selger godt. Før torsdagens premiere er omtrent to tredeler av billettene solgt. På bildet ser vi Jørn-Bjørn Fuller-Gee i rollen som Gabriel Scott. Til høyre skimtes Ivar Bøksle, som skaper stemning med live trekkspillmusikk under forestillingen. Foto: Kjartan Bjelland