KVINESDAL: — Banen er så bra at selv om det striregnet, var jeg nødt til å gå en runde før konserten, sier Alice Cooper til fvn.no.

Alice Cooper slo birdie i Kvinesdal. Foto: Andy Versland. Foto: Andy Versland

Alice Cooper og bandet landet med privatfly på Kjevik lørdag morgen og det første rockelegenden med en forkjærlighet for golf gjorde, var å gå en runde på Utsikten golfpark i Kvinesdal, banen som tidligere er blitt kåret til Norges fineste.— Han imponerte stort. Han har fire i handikap og gikk par 70-banen på 75 slag, sier pro ved Utsikten golfpark, Pål Rune Kristoffersen, før han fortsetter:

— Han har en enkel og kraftfull sving. Det er få 63-åringer som er på hans nivå og han kunne glatt vært med på laget vårt som stiller i NM neste helg.

— Noen driver med yoga, andre med sykling. Jeg må spille golf hver dag og kommer gjerne tilbake og går en runde i solskinn, sier Cooper.

”Noen driver med yoga, andre med sykling. Jeg må spille golf hver dag og kommer gjerne tilbake og går en runde i solskinn

Alice Cooper

- Synes synd på fansen

Alice Cooper har rukket å bli 63 år og til tross for at han nesten drakk seg i hjel på slutten av 70-tallet, er det en opplagt rocker som tar i mot fvn.no på hotellrommet kort tid før han skal på scenen som headliner på Norway Rock Festival lørdag kveld.

— Jeg elsker Kvinesdal. Det er en fantastisk vakker plass, men jeg har lite til overs for den norske sommeren. Jeg har spilt her to ganger, og begge gangene har det plaskregnet.

Cooper besøkte også Norway Rock i 2008. — Jeg synes synd på fansen, men de liker regnet. Sånn sett er nordmenn rare. Det ser ut som dere nyter å campe ute i regn og kulde, sier Cooper og ler.

”Jeg synes synd på fansen, men de liker regnet. Sånn sett er nordmenn rare. Det ser ut som dere nyter å campe ute i regn og kulde

Alice Cooper

Liker ikke å bli kopiert

Han har inspirert flere artister som Marilyn Manson, Kiss og og Hank Von Helvete i Turboneger visuelt. Men rockeren liker dårlig å bli kopiert.

— Jeg har registrert Turboneger, og synes musikken er tøff. Men jeg synes det er merkelig at de stjeler sminken så direkte fra meg. Det er det samme som om jeg skulle kopiert Beatles ved å kalle bandet mitt for Beetles, sier han.

— Jeg reagerte også på det samme med Marilyn Manson, som hadde jentenavn og sminke. Hvis det er for å hedre meg, synes jeg det er bra, men selv hadde jeg vært bekymret for å bli sett på som en kopi, sier Cooper.

(Les mer under bildet)

Har blitt kristen

Samme dag som Cooper gikk på scenen på Øyesletta gikk startskuddet for sommerstevnet i Sarons dal. Kontrastene er store til prestesønn Cooper, som er kjent for halshugging og mye blod på scenen.

Men 63-åringen har selv blitt kristen, og ser overhode ikke på seg selv som mørkets fyrste.

— Da jeg ble kristen leste jeg gjennom tekstene mine på nytt. Jeg vet at jeg har skrevet sanger som «I Love the Dead», men for meg var det hele ment som humor. Tekstene var aldri ment å være slemme. Det samme gjelder showet mitt. Når jeg hugger hodet av meg selv, er det ingen som blir skremt. Publikum ler av det.

- Har den kristne troen gjort noe med hvordan du skriver tekster i dag?

— Ja, nå skriver jeg antisataniske tekster og advarer mot han. Jeg har eget radioprogram og hver gang jeg spiller «Sympathy for the Devil» med Rolling Stones, sier jeg til meg selv at jeg ikke sympatiserer med djevelen, han er ikke min venn, sier Cooper.

- Har aldri hørt om Start

Fvn.no var eneste medie som fikk intervju med Alice Cooper i Kvinesdal. Artisten som fikk plass i «Rock and Roll Hall of Fame» tidligere i år, tok seg tid til å svare på noen spørsmål fra leserne.

(Les mer under bildet)

Alice Cooper konsentrert på golfbanen. Foto: Andy Versland. Foto: Andy Versland

Her er svarene:

Preben Solbakken og Kristian Landmark: — På reklamen for Norway Rock sier du «Heia Start». Er du Start-fan?

Alice Cooper: - Hehe, Jeg har faktisk aldri hørt om det laget. Jeg ble bare fortalt hva jeg skulle si. Men jeg har vært trener for sønnen min og ser av og til fotball på TV. Selv heier jeg alltid på underdogsene som ligger i bunnen av tabellen. Sånn sett kunne Start vært en klubb for meg.

”Selv heier jeg alltid på underdogsene som ligger i bunnen av tabellen. Sånn sett kunne Start vært en klubb for meg

Alice Cooper

Anders Jensen: - Hvorfor treffer jeg ikke ballen rent med 3-, 4- eller 5’er-jern når jeg gjør det med alle andre golfkøller?

Alice Cooper: - Du bruker feil køller! Du må bruke hybridkøller som er laget av tre og jern. Hvis du vil vinne på golfbanen, må du kaste de lange jernkøllene dine. Proffene bruker til og med hybridkøller.

Bjørn Fredheim: - Da du i 1973 stilte som presidentkandidat i USA gikk det vel ikke helt bra, men kunne du tenke deg å prøve igjen?

Alice Cooper: Det siste jeg vil er å ha noe med politikk å gjøre. På 70-tallet var jeg hatet av både foreldre og politikere, så kampanjen «Alice for President» var et genialt pr-stunt. Jeg kunne overhode ikke tenke meg å stille som presidentkandidat i dag. Jeg mener at rock og politikk aldri bør ligge i samme seng.

Anders Jensen: - Hvorfor spiller du aldri sanger fra «Constrictor» og «Raise Your Fist and Yell»?

Alice Cooper: - Jeg har prøvd å spille enkelte sanger fra de platene, men vi får ikke noe skikkelig respons fra publikum. Det er sikkert fordi vi aldri hadde noen hits på de to platene. Folk vil høre hits, men jeg legger alltid inn et par uventede sanger. I Kvinesdal er det «Clones» og «Hey Stoopid».

Oliver Torkildsen: Kommer du til å turnere i Europa på nyåret etter slippet av den nye platen «Welcome II My Nightmare»?

Alice Cooper: - Vi kommer garantert til Europa neste år. Planen er å lage en turné basert på de to Welcome to My Nightmare-platene. Hvis dere vil ha oss tilbake, kommer vi trolig i juli eller august neste år. Jeg ser at mange band legger opp, men jeg har overhode ingen planer om å gi meg.