OSLO: Låten hennes handler om å ta vare på hverandre., og før hun vant, hadde hun bare opptrådt på skoleavslutningen.

– Jeg tenkte på alle jeg er glad i da jeg skrev den. Jeg har alltid sunget, og skriver nye sanger hele tiden. Men jeg har aldri gjort noe profesjonelt før. Det største har vært skoleavslutningen, forteller Sval til Aftenposten etter at TV-kameraene er slukket.

Våget ikke å tro

I superfinalen – der fire av de ti finalistene kom med – konkurrerte jenta iført leopardmønstret jakke mot 12-årige Sol Strøm Jensen fra Langesund i Telemark, 11-årige Kristin Langsrud fra Ås i Akershus og det sju personer store bandet Seven Be fra Skedsmo i Akershus.

– Det eksploderer! svarte Sval på spørsmål fra programlederne Alex Rosén og Margrethe Rød om hva som foregikk i hodet hennes rett etter at hun ble ropt opp som vinner.

Vinneren fortalte at hun ikke hadde våget å tro på seier, verken da hun var blant de ti finalistene eller da hun tok seg videre til superfinalen.

Forfatterpappa

Hennes far, forfatter Harald Rosenløw Eeg, var ifølge Aftenposten mildt sjokkert over hvor rolig og avslappet 12-åringen var foran 5000 publikummere.

– Å se ungene dine få til det de driver med, enten det er fotball eller dette, er noe av det fineste man kan gjøre, sier faren til avisen.

Forfatteren er fornøyd med teksten som datteren har skrevet.

– Den er veldig fin! Ganske alvorlig, den handler jo om noe vi alle har lært i år: At vi trenger hverandre, og at vi aldri kan vite når vi trenger noen. Sånn sett er dette helt utrolig, forteller han videre.

Finalistene som deltok i Oslo Spektrum lørdag, ble valgt ut blant 568 innsendte bidrag.

Nå venter den nordiske finalen i Melodi Grand Prix junior.