KRISTIANSAND: Tirsdag i neste uke er det offisiell åpning av den 14. utgaven av Kristiansand Internasjonale Barnefilmfestival. Men allerede i går tyvstartet 5. klasse ved Hånes skole festivalen, med oppdrag å lage musikkvideo til Honningbarna-låten «Klart blikk».

Det er litt flaut, for det er litt rare ting vi skal gjøre i videoen. Også er det vanskelig å forstå sangen , sier Tobias Halvorsen (11).

Jeg skjønner ikke helt hva de synger , sier klassevenninna Fredrikke Moland Flesner (11).

Men det er gøy å være med i en musikkvideo , legger Luisa Sanchez (10) til.

Se smakebiter av den animerte musikkvideoen øverst i saken og under her:

De tre, og 17 medelever, er blant de heldig utvalgte som har fått plass på musikkvideoverkstedet. Kurset fortsetter i dag og fredag, men med 20 nye skoleelever hver dag. Animasjonsregissør Mats Grorud er instruktør, og han har nok å gjøre med å holde alle ungene i aktivitet.

Utfordringen er organiseringen. Det er nye elever hver dag, som trolig aldri før har laget en animasjonsfilm, og som skal spres rundt. Men de er flinke til å følge med og være konsentrerte , sier Grorud.

KLART BLIKK: Tobias Halvorsen (til venstre) sitter klar med pekefingeren på tastaturen. For hver gang han trykker blir det tatt ett og ett bilde til videoen. Mats Grorud viser hva Fredrikke Moland Flesner (bakerst) må gjøre for at det skal se ut som hun slår Sofie Linnea Moe (fra venstre), Luisa Sanchez og Nima Salizade i hodet. Foto: Kristin Ellefsen

Sjekk også ut Barnfilmfestivalen og fvn.nos filmkonkurranse! Du kan se de 50 bidragene som er kommet inn, samt stemme på din favoritt, på fvn.no/filmkonkurranse.