— Jeg elsker rollen som kaptein Jack og vil lage så mange filmer som mulig, sa Depp.

Allerede før film nummer to i serien «Pirates of the Caribbean» hadde hatt Europa-première, avslørte produsent Jerry Bruckheimer at de slettes ikke har tenkt å gi seg etter de tre filmene som hittil er annonsert. Film nummer tre er langt på vei ferdig, og på en pressekonferanse i London bekreftet Bruckheimer at de planlegger enda flere sjørøverfilmer med Johnny Depp i hovedrollen.

— Jeg elsker rollen som kaptein Jack og vil være med så lenge Hollywood vil ha meg, sier Johnny Depp.

På det viset avkrefter han alle rykter om at han måtte overtales til å være med i film nummer to og tre etter at «Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl» ble en suksess uten like i 2003. Store forventninger

Forventningene er minst like store til oppfølgeren «Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest» der stjerneparet Keira Knightley («Bend it Like Beckham» og «Love Actually») og Orlando Bloom («Lord of the Rings» og «Kingdom of Heaven») begir seg ut på nye eventyr med Johnny Depp i rollen som den teatralske - nesten skrullete - kaptein Jack. Denne gangen risikerer kaptein Jack å måtte jobbe for de døde hvis han ikke gjør opp for ubetalt gjeld.

Det føles nesten som en sirkusforestilling når piratene fra Karibia inntar London for Europa-premièren. I tre år har det vært mye hemmelighetskremmeri rundt den etterlengtede og så mye medieomtalte oppfølgerfilmen, og denne uken ble sirkuset slippet løs. På premièredagen sto tusenvis av elleville fans i kø i mange timer i steikende 32 graders solvarme for å få et glimt av stjernene.

— Jeg kan ikke helt forstå hvorfor folk har tatt piratfilmen og sjørøverrollen til sitt hjerte på denne måten, sier Johnny Depp med en litt håsere stemme enn vanlig. Det er tydelig at premièrefesten, der en gedigen hall ble bygget om til karibisk jungel og hele griser ble grillet, har gjort stemmen enda hesere enn den vanligvis er.

Johnny Depp legger ikke skjul på at han elsker rollen som kaptein Jack Sparrow - piraten som oppfører seg som en rockestjerne, og som er kanskje er blitt den mest elskede filmkarakteren siden Indiana Jones. Alle ser ut for å like den ærlige og morsomme sjørøveren. Og på mange vis var det nettopp denne rollen, sammen med rollen som Willy Wonka i «Charlie og sjokoladefabrikken», som virkelig løftet Johnny Depp opp i toppsjiktet blant skuespillere.

Depp nesten kastet ut

Toppsjefene i Disney var derimot ikke overbevist da de så de første opptakene av Johnny Depp som sjørøver. De mente han lignet på en blanding av en fyllik og en skrullete homse, og ville kaste ham ut. Salgstallene på utrolige 654 millioner dollar viste at sjefene tok feil, og i stedet var det de som måtte gå.

— Mange trodde jeg var blitt gal, men jeg forelsket meg i ideen om en tegnefilmaktig person, sier Depp og bekrefter at han hentet inspirasjon fra sin gode venn Keith Richards, gitaristen i Rolling Stones.

— Figuren ble en blanding av Keith Richards og tegnefilm-stinkdyret PepeLe Pew. Gangen lærte jeg etter å ha sittet litt for lenge i en veldig varm sauna, forklarer Depp.

Både Depp og Bruckheimer bekrefter at Keith Richards har sagt ja til å være med i den tredje piratfilmen.

— Det hadde vært fantastisk spennende, men jeg tror det ikke før det skjer, sier Johnny Depp.