KRISTIANSAND: Det forteller Quart-festivalens Jørgen Skauge til fvn.no.

— Vi er svært godt fornøyd. Det er et veldig bra band, som leverer gode konserter. Jeg så de selv på Sentrum Scene, hvor de spilte tre utsolgte konserter, sier Skauge.

Dette blir tredje gang de stiller på festivalen. Svenskene har tildigere spilt på Quartfestivalen i 1998 og 2002. — Det er et veldig bra og et veldig stort band, men ingen headliner. De har et godt navn i Norge, og vi tror Quart-publikummet kommer til å få en fin opplevelse på Odderøya til sommeren.

Kent har gått til topps på salgslistene flere ganger i Sverige, men er også svært populære i resten av Norden. De har til nå gitt ut sju studioalbum, og deres siste album kom ut i oktober i år.

Bandet skal som kjent spille i Arendal kulturhus i januar, en konsert som blir arrangert av Canal Street. I utgangspunktet var det planlagt en konsert under festivalens arrangement neste sommer. Festivalledelsen valgte i stedet å booke bandet til en konsert i januar, som en del av en miniturne i begynnelsen av 2008. Jørgen Skauge sier Quart-festivalen har et bandslipp til på trappene, som de håper å kunne offentliggjøre snart.

— Det er snakk om et punkband med internasjonal appell, sier han - uten å ville utdype det noe særlig mer.

— Når kan folk vente seg et headlinerslipp?

— Det må du nesten spørre Andy Inglis om. Det er han som har kontrollen på den biten nå, sier Skauge.

Inglis har som kjent tatt over for Skauge som musikksjef i Quart.

GOD STEMNING: Publikum likte det de så da Kent spilte på Quartfestivalen i 2002. Foto: Scanpix