— Jeg har alltid vært veldig interessert i været. Det styrer livet vårt i stor grad, uten at vi klarer å gjøre noe med det.

Ordene tilhører 22 år gamle Ina Ynnesdal Sulen. Til høsten blir hun å se som ny værpresentatør på TV2 og TV2 Nyhetskanalen sine kveldsendinger.

Grå fascinasjon

Ynnesdal Sulen er født og oppvokst i Bergen, og har derfor vært utsatt for det meste av værtyper.

Likevel er det særlig en ting med været som fascinerer henne. En fascinasjon de fleste nordmenn, og kanskje særlig vestlendinger, nok misunner henne.

– Jeg synes skyer er helt fantastiske. De finnes i alle fasonger, og særlig i fly utgjør de et helt fantastisk landskap, sier det nye værfjeset, som i tillegg til værmelderjobben skal ta fatt på en mastergrad i meteorologi og oseanografi til høsten.

Kan ikke love sol

Med sine 22 leveår, blir Ynnesdal Sulen kanalens yngste værmelder. Hun ser med skrekkblandet fryd på å presentere været for værsyke nordmenn.

– Det blir en ny, og veldig nyttig erfaring. Litt nervøs blir jeg nok også, men det går seg nok til etter hvert, tror værdamen.

– Blir været det samme med deg som presentør, eller kan du love oss ett solgløtt eller to?

– He he, det er det mange som har spurt meg om. Jeg får se hva meteorologene har å tilby meg. Jeg blir ikke akkurat lei meg om jeg må melde sol, selv om jeg er glad i skyer.

Lav profil

Den nye tilværelsen som tv-fjes har hun foreløpig ikke fundert så mye over, og langt mindre at hun skal bli landets neste kjendismeteorolog.

– Først og fremst må jeg bli ferdig med studiene. Jeg kommer nok til å holde en lav profil i starten, så tar jeg det derfra. Men det er så klart gøy med litt oppmerksomhet fra aviser og sånt, sier hun.

Ynnesdal Sulen har vært ansatt som meteorologassistent på Storm Weather Center sine kontorer i Bergen siden oktober i fjor. Kanskje har hun skaffet seg et godt tips fra noen av de mer rutinerte værpresentatørene?

– Jeg synes Eli Kari (Gjengedal, journ.anm.) er veldig flink. Hun er veldig sprudlende på skjermen, noe jeg selv liker å tro at jeg vil bli.