– Å stenge en nasjonal grense så hun kan få føde i fred er et massivt misbruk av makt, sier en talsmann for National Society for Human Rights (NSHR).

I en uttalelse beskyldes paret Pitt og Jolie for å oppføre seg som «koloniale overherrer», og for å ha brukt hardhendte og brutale metoder for å få Namibias myndigheter til å hjelpe dem til å skaffe seg fullstendig uforstyrrethet.

– I de siste 26 år hvor jeg har vært en aktiv forsvarer av menneskerettigheter, har jeg aldri kommet over en situasjon der folk som fremstilles som menneskerettsforkjempere har blitt en kilde til, eller forbindes med, så mange beskyldninger om overtramp mot menneskerettigheter og andre utrivelige stridsspørsmål, skriver lederen for NSHR, Phil ya Nangoloh, på organisasjonens hjemmeside.

Han sier han har kjent mange andre menneskerettsforkjempere, som Nelson Mandela, Rigoberta Mench: og tidligere president Jimmy Carter.

– Ikke på noe tidspunkt har disse store humanistene vært forbundet med – eller tolerert å bli forbundet med – så mange beskyldninger om overtramp mot menneskerettigheter, sier ya Nangoloh.

Nå sies det at Britney Spears drømmer om en namibisk fødsel for barnet hun venter.