WARSZAWA: Mandag sa barneombud Ewa Sowinska at hun fryktet at Tinky Winky, den lilla og største av de fire fargeglade figurene, inspirerer til homoseksualitet . Men etter å ha rådført seg med eksperter, har den strengt katolske Sowinska ombestemt seg.

– Vurderingen som en framtredende sexolog har gjort, om at programmet ikke har negativ psykiske effekter på barn, er fullstendig troverdig. Som et resultat av dette har jeg bestemt at det ikke er nødvendig å hente inn vurderinger fra andre psykologer, sier Sowinska i en kunngjøring onsdag.

Siden Tinky Winky er større enn de andre teletubbiene, antas det at figuren er av hannkjønn. Men Tinky Winky bærer ofte på en rød håndveske, og det førte til at Sowinska ble mistenksom.

Teletubbies er blitt vist i 120 land, og oversatt til 45 språk. Da programmet ble sendt i USA for første gang i 1999, gikk den nå avdøde evangelisten Jerry Falwell til angrep på Tinky Winky. Han mente at figuren frontet en «homoseksuell livsstil», noe som førte til at Tinky Winky ble en kultfigur i USAs homsemiljø.