KRISTIANSAND: — Jeg har aldri tidligere følt meg sikrere på at vi har overskudd enn i år, sier festivalsjef Liv Håland. Før kassa er telt opp har hun en meget god følelse. I år har besøkstallene knust alle tidligere rekorder for festivalen som ble arrangert for tiende gang denne helga.

Med 800 besøkende til jubileumskonserten i Domkirka torsdag, og med to fullsatte konserter på Kick pluss stappfullt hus på Caledonien fredag ser det lyst ut for Dark Season.

— Vi har telt 3700 besøkende inkludert sponsorer og gjester, så det er viktig å understreke at dette tallet ikke viser hvor mange billetter vi har solgt. I år var det nok mest folk på fredag, sier Håland. Det betyr at sikkerstikket Smokies konsert i Caledonien Hall trolig var festivalens aller beste kort denne gangen. Samme kveld spilte også blant andre Lava.

Dark Season har de siste årene lagt seg på en kompakt profil etter at en spredning ut over mange scener slo feil i 2005. Det var da festivalen gikk på sin største økonomiske smell. I år har løsningen med å bruke to scener på Caledonien Hotell (Caledonien Dancing og Caledonien Hall) i tillegg til Kick rett rundt hjørnet vist seg svært vellykket. Dark Season-publikummet er nemlig ikke av dem som liker å gå skoene av seg gatelangs i høstværet.

— Vi har vel 250.000 kroner i gammel gjeld og 50.000 fra i fjor, anslår festivalsjefen som i år fikk med seg et litt yngre publikum enn det som kanskje har vært vanlig på Dark Season. To fullsatte konserter på Kick med henholdsvis Raga Rockers og CC Cowboys viste seg å være et meget vellykket grep. Samtidig har den tradisjonelle profilen blitt ivaretatt med amerikanske countryartister, Bjøro, Åsmund Åmli, Smokie, Lava, Mezzoforte og Vidar Johnsen/ Peter Nordberg på Caledonien.

Fædrelandsvennen var innom sistnevntes konsert på CD-en lørdag kveld. Da var det knapt mulig å bevege seg i lokalet, og foran scenen besto befolkningen av 90 prosent damer med stjerner i blikket. Sånt noe pleier å være oppskrift på fest.