Oslo: — Jeg har sinnssykt lyst til å komme videre, og håper folk stemmer som gale, sier Ingunn Jaabæk.

16-åringen fra Øvrebø har vært på plass i Oslo siden tirsdag, for å øve inn Kelly Clarksons «Because of You», som hun skal fremføre i kveld. Det var også låten hun sang seg til semifinalen med, etter å ha gitt dommerne gåsehud. Men nå er dommerne ute av dansen. I kveld er det seerstemmene som bestemmer om Jaabæk får representere Sørlandet videre i Idol.

Nerver

  • Så langt har det vært kjempegøy. Det er gøy å oppleve ting, treffe nye folk og få nye erfaringer. Så er det mindre gøy med all ventingen - og at det er veldig nervepirrende, sier Ingunn.

Hun har sunget i kor og spilt trompet i korps siden hun var liten. I 2006 opptrådte hun også sammen med lokale talenter i forkant av Idol-konserten på Odderøya. Men det å stå på scenen med fjernsynskameraer rettet mot bare henne er like fullt en ny opplevelse.

— Jeg blir nervøs, men jeg koser meg også, forsikrer hun.

Leve av musikk

Til daglig går Jaabæk i første klasse på musikklinja ved Vågsbygd videregående skole, og har ikke helt bestemt seg for hvilken «gren» hun skal satse i.

— Jeg synes det er gøy med musikk og har alltid hatt lyst til å drive med det. Håpet er å kunne leve av det, men jeg er ikke helt sikker på av akkurat hva. Jeg har lyst til å prøve litt av hvert, sier skoleeleven.

Det siste året har hun gått til sangpedagog, og det har tydeligvis gitt utslag. Av de drøyt tusen som møtte opp til audition på Samsen i våres, var det kun 13 som kom videre til de 100 siste. Ingunn var der én av bare fem sørlendinger. Etter at dommerne hadde skilt talenten fra hveten, var 24 semifinalister klare, med Ingunn som eneste gjenværende sanger fra Sørlandet.

Siste sjanse

I kveld er tredje semifinale, hvor to av seks skal stemmes fram til finalen. Der konkurrerer Skarpengland-jenta mot blant andre Sindre Dybvikstrand, som også kom videre fra Samsen-auditionen.

— Det er en skikkelig god gruppe, så det blir vanskelig, sier Jaabæk.

Hun er likevel klar i sin oppfordring:

— Om seerne vil ha æren til Sørlandet, må de stemme på meg!