KRISTIANSAND: Om du er keen på en vandring i annerledes-land, kan anledningen være nærmere enn du tror. Mandag gjester nemlig Boston-bandet Sunburned Hand of The Man Trash Pop og Charlies i Kristiansand.

Jazz, rock, folk og elektronikk Bandet, eller kanskje heller " banden" regnes av noen som forfedrene til den psykedeliske folk-bevegelsen New Weird America som herjet ved tusenårsskiftet, en genre som også går under kallenavnene psych folk, acid folk, Naturalismo and freak folk.

Gjengen fra Boston springer ut fra den tidligere punkpsykedelia-trioen Shit Spangled Banner, og er gjennom årenes løp blitt mer et kollektiv enn et band.

Antallet personer i bandet og hvem av medlemmene som spiller endres fra konsert til konsert, instrumentene er aldri de samme. Improvisasjon er et viktig element, og Sunburned fletter inn elementer både fra jazz, folk, rock og elektronisk musikk i sitt groovy, abstrakte og støyende lydbilde. Å gå på konsert med denne gjengen er garantert en sær opplevelse.

Bruker norsk plateselskap Sunburned har gjennom årene stått bak mange obskure plateutgivelser, ofte på hjemmebrente cd'er. De har foreløpig ikke gitt ut plater på store plateselskaper, men på sitt kommende plate-prosjekt har bandet valgt å samarbeide med det norske plateselskapet Smalltown Supersound. Plateselskapet har også gitt ut plater med blant annet Kim Hiorthøy, Lindstrøm og 120 Days.

— Vi er veldig glad for at selskapet er plassert i Norge. Vi hadde det topp sist vi spilte her (på Spasibar i fjor høst), og det vil forhåpentlig gjøre det mulig for oss å komme tilbake og tilbringe mer tid her, sier bandmedlemmet John Moloney i et intervju med Dagsavisen.

Etter konserten på Charlies, tar Sunburned turen videre til Oslo, hvor de spiler på Cafe Mono 11. oktober.

Les mer om bandet på www.trash-pop.com