KRISTIANSAND: — Det er tretten stykker som går videre fra Kristiansand, røper presseansvarlig for Idol, Bjarne Laastad.

Det vil si bare litt over én prosent av de rundt 1200 som møtte opp på Samsen for å flekse stemmen og friste Idol-lykken 28. april i år.

  • Til gjengjeld var de tretten veldig gode, men det var svært få sørlendinger blant dem, fortsetter han.

Hvem de heldige utvalgte blir får du ikke vite før i kveld, men at Sindre Dybvikstrand (25) er blant dem som prøver seg, får du vite allerede nå.

Tid for Idol

Dybvikstrand stilte til audition i Kristiansand fordi han likevel var i byen på besøk hos broren, Erik Tandberg. Tidligere sesonger har han ikke engang sett på Idol, men i år, med hevet aldersgrense og mulighet til å ta med instrument, var tiden moden:

— Folk har prøvd å si at jeg burde melde meg på, men jeg har hele tiden tenkt at det konseptet der ikke passer for meg. Men nå føler jeg meg klar for litt sirkus, fastslår Sindre.

Mandolin

Til sirkustesten i Kristiansand stilte han med mandolin, og låten «I'm yours» av Jason Mraz.

— Jeg husker dommerne sa «jaså, du har med deg banjo». Men det var mandolin. Ikke fordi det skulle være en imageting, men jeg syntes det passet sangen veldig bra, sier Dybvikstrand.

Gitaristen og låtskriveren er opprinnelig fra øya Sula utenfor Ålesund. Deretter har han bodd på Hønefoss, i Kristiansand og på Notodden. Nå studerer han til å bli faglærer med fordypning i musikk, kroppsøving og idrettsfag ved Høgskolen i Telemark. Å bli Idolstjerne er ikke en planlagt karrierevei.

Kickstart

— Jeg har spilt gitar siden jeg var 8, og så har det blitt litt påfølgende synging til husbruk. Nå har jeg blitt mer interessert i å utvikle stemmen, forteller han.

Sindre har spilt klassisk, jazz, rock og viser, men har aldri tidligere stått på scenen med en poplåt. Han drømmer ikke om en stjernetilværelse.

  • Nei, overhodet ikke. Jeg har ikke tenkt noe på det. Det blir så fjernt - jeg har bare musikken i fokus. Men skulle jeg få en hit i fremtiden - så er jo det kult, sier Dybvikstrand.

Idol ser han som en kjempemulighet, som uansett utfall har gjort ham mer bevisst på musikken sin.

  • Det som driver meg er å skape stemninger og musikalske møter som er flotte. Det er ikke alle forunt å klare å nå ut til publikum. Ender jeg ikke til topps i Idol, kommer jeg til å kjøre på likevel. Men jeg har selvfølgelig lyst til å komme så langt som mulig, medgir kveldens tv-debutant.