– Jeg håpet at TV3 kunne bruke denne sesongen til å fokusere på naturen. At vi kan leve på mye mindre enn vi gjør i dag, mer i pakt med naturen, sier Hilde-Gunn Opsahl Sorteberg .

Useriøs?

43-åringen fra Ås møtte reaksjoner fra noen av kollegene på Universitetet da hun meldte seg på «Robinson».

– De var redde for at jeg skulle bli ansett for å være useriøs. Og moren min var redd for at jeg skulle dumme meg ut, sier Opsahl Sorteberg.

Akkurat det mener hun gikk helt greit.

– Som professor har jeg vært i media før, og vet at du må snakke i fullstendige setninger for å unngå å bli klippet ned. Og så er jeg såpass trygg på meg selv, og kunne en del om å overleve i naturen.

Tidlig problemer

Men problemene kom allerede første natten.

– Vi kom sent til leiren, og måtte sove under åpen himmel. Det regnet, og flere av guttene snakket dritt hele natta. Det handlet om ekser og horer og kvinnfolk generelt. I tillegg skrøt han ene av trygdemisbruk. Så kvalmt! sier Opsahl Sorteberg.

Bedre ble det ikke da TV3 sendte inn Linni Meister til Hilde-Gunn Opsahl Sortebergs lag. 21-åringen er glamourmodell, og sex-spaltist i bladet FHM.

– TV3 kjører panisk fram henne for å få blest om programmet. Jeg reagerer på at serien får et «kvinner med null hjerne»-image.

Tapte kampen

Og med Linni Meister kom motstanden mot professor Opsahl Sorteberg.

Laget tapte kampen i søndagens program. Oppgaven var å hjelpe en av deltakerne over hindringer gjennom å holde oppe noen stokker i vannet.

– Vi hadde mye lavere gjennomsnittshøyde enn det andre laget, og det var blitt høyvann. Vi hadde ikke sjans, og det ble helt mislykket.

Tapet betydde at første deltaker måtte stemmes ut fra laget.

Sterke kvinner

– Det gikk ikke lenge før alt handlet om å redde eget skinn. Rett før utstemmingen merket jeg at ingen at guttene hadde øyekontakt med meg. Da spurte jeg hun «Linni-dama» rett ut, om de skulle stemme på meg. Svaret var nei, men hun løy. Jeg er skuffet av at kvinner kan være så illojale.

Hilde-Gunn Opsahl Sorteberg mener dette er noe av det verste med konkurransen.

– I mitt miljø er kvinnene lojale, sterke og reale. Jeg mistet litt av naiviteten min på «Robinson», og må si jeg mister noe av troen på ungdommen og framtiden. Da var det greit å bli sendt hjem.

– Hva var det beste med å være med, da?

– Malaysia var jo mye flottere enn jeg trodde, det var et slags paradis. I tillegg var det spennende å møte helt andre typer mennesker enn de jeg treffer i universitetsmiljøet. Og de aller fleste syns jeg var modig og tøff som ble med.

Dette er Hilde-Gunn Opsahl Sorteberg

  • Bosted: Ås.

  • Alder: 43 år.

  • Yrke: professor i molekylær genetikk på Universitetet for miljø— og biovitenskap.

ROBINSONEKSPEDISJONEN 2007

  • 19 deltakere skal overleve og kjempe mot hverandre på en «øde øy».

  • Programleder er Christer Falck.

  • 7. sesong i Norge.