KRISTIANSAND: Tradisjonelt har Roskilde-festivalen gått av stabelen siste uka i juni, men neste år flyttes festivalen en uke på grunn av senere skoleavslutning, skriver Dagbladet. Dermed krasjer den med Quartfestivalen, som avholdes første uka i juli.

— Hvert år flytter vi Roskilde-festivalen etter studentenes sommerferie. Dermed må festivalen arrangeres en uke senere enn vanlig. Vi er avhengige av studentene for å få festivalen til å gå rundt, forteller Roskildes pressetalsmann Esben Danielsen til avisen.

Quart vil flytte

— Men jeg var ikke klar over at vi da kunne komme til å skape problemer for Quartfestivalen, sier han.

I år er det 13.000 nordmenn på Roskilde-festivalen. Flere av festivalgjengerne tar også turen til Kristiansand etter Danmark-besøket.

Quart-ledelsen har diskutert problemet og har kommet fram til at den beste løsningen er å flytte festivalen en dag fram.

— I stedet for å holde festivalen fra tirsdag til lørdag, kommer vi til å begynne på mandagen og droppe lørdagen. Vi kommer da foran Roskilde-festivalen som varer fra torsdag til søndag, sier Quart-sjef Toffen Gunnufsen, som ikke er bekymret for at festivalfolket vil prioritere Roskilde foran Quart.

Tror ikke på publikumstap

— Vi kommer nok til å miste noen publikummere, men ikke mange. Det hadde vært verre å miste band, sier han til Dagbladet.

Hvis Quart hadde valgt å flytte festivalen til uka etter Roskilde, hadde det ifølge Toffen blitt mye vanskeligere å booke band.

— Vi er en liten festival, som ikke har så mye penger å lokke agentene med. Vi er derfor avhengige av at det arrangeres store festivaler i nærheten, sier han.