VENNESLA: — Det blir stas å ha første konsert i Vennesla og stort å komme tilbake til Frikirken, sier Maria Arredondo på telefon fra Oslo.

Julekonserten hun holdt samme sted for åtte år siden ble et stort vendepunkt i livet til 21-åringen. Der ble hun oppdaget av en slektning av nåværende manager Trond Fjellman. Hun fikk platekontrakt og har siden gitt ut tre album og solgt nærmere 200.000 plater.

VILLE UT I FJOR. Søndag 3.desember står hun igjen på scenen i Frikirken. Sammen med Marianne Antonsen skal hun ha ti kirkekonserter før julen ringes inn, fem av dem på Sørlandet (se oversikt).

— Jeg gleder meg til å være på veien og å våkne opp hver dag og vite at jeg skal ha konsert samme kveld, sier Arredondo.

Hun hadde egentlig lyst til å reise på juleturné i fjor også, men måtte droppe det på grunn av en hektisk timeplan.

Julealbum. I fjor høst slapp hun julealbumet «Min Jul», en klassisk og folkelig juleplate som solgte over 40.000 eksemplarer i løpet av få uker. Flere låter fra «Min Jul» vil bli sunget på turneen deriblant flere tradisjonelle julesanger samt radiofavoritten «Himmel på jord».

— Hvordan startet samarbeidet med Antonsen?

— Hun er en venn av Trond og har vært en slags rådgiver for meg på de to siste albumene. Vi har også opptrådt sammen i en bursdag og fant da ut at vi måtte reise på juleturné sammen.

NY JULESINGEL. Marianne Antonsen er kjent fra blant annet trioen Queen Bees og ga ut sitt siste soloalbum, «Soulfull Christmas Songs, i 2003. Det blir dermed låter fra også dette albumet på juleturneen.

Maria Arredondo har faktisk ikke hatt noen konserter så langt i år. Hun har i stedet vært i Peru sammen med Strømmestiftelsen for å besøke diverse hjelpeprosjekter, og hun har vært noen turer i studio. Der har hun blant annet spilt inn singlen «On Christmas Day» som sendes til radio denne uken. Låten er skrevet av Laila Samuelsen og Jørn Dahl og er låt Maria lenge har hatt lyst til å spille inn.

— Jeg ble så glad da jeg fikk den og jeg kommer til å synge den på turneen, sier hun.

LAGER MIDDAG SELV. Siden sist har Maria også flyttet for seg selv etter å ha bodd på hybel hos manager Fjellman og kona i mange år. Sammen med en venninne leier hun nå en leilighet på Nordstrand.

— Jeg vil bo sammen med noen først slik at jeg får en mild overgang til å bo alene, sier Arredondo og ler før hun fortsetter:

— Det går kjempefint. Nå har jeg begynt og bake, lage middag og vaske.

Nye låter. Etter nyttår går Maria i studio for å spille inn nytt album. Flere låter er allerede plukket ut, men det er for tidlig å si noe om hvordan albumet blir og når det kommer.

— Vi prøver oss litt fram etter hvert. Det er viktig å finne låter som kunne vært mine, sier venndøl Maria Arredondo.

FAKTA:

Maria Arredondo

Født 6. juli 1985. Oppvokst i Vennesla, men har bodd i Oslo de siste sju årene.

CD-CV: "Maria Arredondo" (2003), "Not Going Under" (2004) og "Min Jul" (2005). De to første albumene solgte mer enn 100.000 eksemplarer til sammen.

Aktuell: Skal holde fem julekonserter på Sørlandet med Marianne Antonsen i desember. Vennesla (3.12), Flekkefjord (4.12), Lyngdal (5.12), Kristiansand Domkirke (6.12) og Arendal (7.12).